Liverpool bewijst zichzelf op Old Trafford geweldige dienst

13 mei 2021, 23:10

Liverpool kan het rampseizoen nog positief afsluiten. De ploeg van trainer Jürgen Klopp deed donderdagavond uitstekende zaken in de strijd om een Champions League-ticket door de kraker tegen Manchester United met 2-4 te winnen. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Liverpool alles nog in eigen hand.

Liverpool speelde dit seizoen geen serieuze rol in de strijd om de Engelse titel, werd in de kwartfinale van de Champions League uitgeschakeld door Real Madrid, verloor de strijd om de Community Shield en schopte het niet ver in de FA Cup en de League Cup. Het mislopen van Champions League-voetbal zou het rampseizoen compleet maken. Op het juiste moment lijkt Liverpool echter weer in vorm te zijn.

Eigenlijk zouden Manchester United en Liverpool het begin deze maand tegen elkaar opnemen. De Engelse kraker werd toen afgelast nadat Old Trafford werd bestormd. Ook in aanloop naar de wedstrijd van donderdagavond was het onrustig in Manchester. Zo werd de spelersbus van Liverpool klemgereden door auto's van United-aanhangers.

De ongeregeldheden hadden ditmaal geen grote gevolgen. Zoals gepland werd er gewoon om 21.15 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt. Met Georginio Wijnaldum binnen de lijnen en Donny van de Beek op de bank viel na tien minuten het openingsdoelpunt. Na een schot van Bruno Fernandes verschalkte Nathaniel Phillips zijn eigen doelman, al kreeg uiteindelijk de Portugese middenvelder op zijn naam.

Liverpool leek een kwartier later een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om op gelijke hoogte te komen. Eric Bailly haalde in het strafschopgebied Philips onderuit, waarna scheidsrechter Anthony Taylor de bal op de stip legde. Na ingrijpen van de VAR draaide de arbiter zijn beslissing terug, tot frustratie van trainer Jürgen Klopp. De Duitse trainer werd een paar minuten later opgevrolijkt door Diogo Jota, die een schot van Philips met de hak promoveerde tot doelpunt.

Het werd voor rust nog mooier voor Liverpool. Uit een aangesneden vrije trap van Trent Alexander-Arnold kopte Roberto Firmino de 1-2 tegen de touwen. De Braziliaanse aanvaller was direct na rust opnieuw trefzeker. Dit keer profiteerde hij van geschutter in de defensie van Manchester United. Henderson wist een inzet van Alexander-Arnold nog te keren, maar in de rebound viel de 1-3 alsnog.

Liverpool liet het vervolgens na de wedstrijd te beslissen. Jota had na een uur de 1-4 op de schoen, maar raakte de paal. Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Marcus Rashford was het eindstation van een flitsende aanval en schoot de bal beheerst binnen. Het leidde een slotfase in waarin Manchester United op zoek ging naar de gelijkmaker en Liverpool er alles aan deed om de voorsprong te consolideren. De bezoekers gaven geen derde doelpunt en beslisten vlak voor tijd via Mohamed Salah de wedstrijd.

Door de zege komt Liverpool op 60 punten. In de laatste wedstrijden van het seizoen hoopt de nummer vijf van de Premier League nog Chelsea (64 punten) of Leicester City (66 punten) te passeren op de rangslijst. Liverpool heeft één wedstrijd minder gespeeld en stijgt nog één plek als het zijn laatste drie duels wint, daar Chelsea en Leicester City nog tegen elkaar spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen