Lukkien over mirakel: "Kist stond al klaar, cake was al gesneden"

14 mei 2021, 08:10

FC Emmen stevende 21 speelronden lang af op directe degradatie uit de Eredivisie, maar voorkwam dat donderdag met een zege op SC Heerenveen (3-1). De Drentse ploeg mag zelfs nog hopen op rechtstreekse handhaving. Daarvoor dient het echter wel eerst Willem II te passeren op de ranglijst. De achterstand op de nummer vijftien bedraagt één punt.

Toch was er voor trainer Dick Lukkien reden om blij te zijn. "We weten waar we vandaan komen", stelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Tien weken geleden stond de kist al opgesteld en lagen de plakjes cake al klaar. We weten hoe het er destijds uitzag. Natuurlijk hebben we nog niks, die zestiende plaats is heel gevaarlijk, maar hier had ik tien weken geleden blind voor getekend."

Emmen was destijds namelijk de bezetter van de laatste plaats in de Eredivisie. De ploeg van Lukkien had slechts zes punten behaald en nul keer gewonnen. Niets leek degradatie daardoor te kunnen voorkomen. FC Emmen zette echter een inhaalrace in, die zondagmiddag al deels werd voltooid. Alleen Willem II dient nog gepasseerd te worden voor de perfecte ontsnapping.

Dat beseft ook aanvoerder Michael de Leeuw. "We staan nu zestiende, dat hadden we een paar weken geleden niet meer verwacht. Maar trots zijn we niet. Niemand was nog tevreden met de zestiende plaats. We focussen ons nu vol op zondag." Dan treft Emmen het al gedegradeerde VVV-Venlo, terwijl Willem II het opneemt tegen middenmoter Fortuna Sittard.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen