Vrees voor Leeuwinnen: massale petitie voor cancelen Spelen

14 mei 2021, 08:59

In een week tijd hebben ruim 350.000 mensen hun handtekening gezet onder een petitie om de Olympische Spelen in Tokio opnieuw te cancelen. Een groot deel van de Japanners is vanwege de mondiale coronasituatie tegen het organiseren van het sportevenement. Het zou opnieuw slecht nieuws betekenen voor de Oranje Leeuwinnen, die hun gouden droom vorig jaar ook al moesten uitstellen.

Destijds werden de Spelen vanwege de strikte coronamaatregelen naar de zomer van 2021 verplaatst. Petitie-initiatiefnemer Kenji Utsunomiya hoopt het echter nogmaals uit te stellen. Gouverneur Yuriko Koike van Tokio heeft de ondertekende petitie afgelopen vrijdag op zijn bureau ontvangen. Daarin staat geschreven dat het niet verantwoord is om het toernooi in Japan te laten houden.

"Geven we prioriteit aan levens of aan een evenement als de Spelen?", vraagt de 74-jarige advocaat Utsunomiya zich af. Nee, levens zijn belangrijker dan geld. Tokio moet als gaststad er bij het IOC op aandringen om de Spelen te cancelen." Het evenement begint op 23 juli en loopt tot 8 augustus.

De Oranje Leeuwinnen dromen al jaren van een gouden plak op de Olympische Spelen. Na de behaalde Europese titel in 2017 en de tweede plaats op het WK in 2019 moest een gouden medaille het slotstuk worden van een succesvol huwelijk tussen de Nederlandse voetbalsters en bondscoach Sarina Wiegman. Zij vertrekt na de Spelen naar de voetbalploeg van Engeland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen