Fantastisch nieuws voor Dervisoglu: spits in voorselectie EK

14 mei 2021 – Halil Dervisoglu heeft een plek gekregen in de voorselectie van de Turkse nationale voetbalploeg richting het Europees kampioenschap. De aanvaller zet daarmee een kroon op een fantastische maand, waarin hij zijn absolute doorbraak beleefde in de punt van de aanval bij Galatasaray.

Fantastisch nieuws voor Dervisoglu: spits in voorselectie EK

Dervisoglu begon het seizoen bij FC Twente, maar vertrok in de winterstop vanwege het gebrek aan speeltijd. Zijn club Brentford besloot hem daarom te verhuren aan de Turkse topclub Galatasaray, waar hij het lang moest doen met een reserverol. De laatste acht duels kwam hij echter allemaal in actie. In mei tekende hij bovendien voor zijn eerste twee goals in Turkse dienst.

Galatasaray mag inmiddels volop dromen van de landstitel. De ploeg uit Istanboel, waar ook Ryan Babel en Ryan Donk onder contract staan, hebben na een inhaalrace koploper Besiktas achterhaald. Met nog één duel te gaan hebben beide ploegen evenveel punten, terwijl het doelsaldo slechts twee treffers in het voordeel is van Besiktas.

Ook Orkun Kökçü zit in de voorselectie. De Feyenoorder maakt de laatste tijd al standaard deel uit van de groep. Enes Ünal, ex-spits van FC Twente, zit eveneens bij de voorlopige selectie.

Eredivisie

gerelateerd