Afellay ziet oplossing doelpuntenprobleem Oranje in Engeland

14 mei 2021 – Ibrahim Afellay vindt dat Anwar El Ghazi een plek verdient in het Nederlands elftal. De 26-jarige aanvaller is dit seizoen aan een sterk jaar bezig in de Premier League met Aston Villa en kan het Nederlands elftal aan de benodigde doelpunten halen. Ook Pierre van Hooijdonk vindt een kans voor El Ghazi niet gek.

Afellay ziet oplossing doelpuntenprobleem Oranje in Engeland

Dat stelden de analytici bij Studio Voetbal. "Hij speelt in een serieuze topcompetitie en pakt daarin zijn doelpunten mee. Hij heeft niet de minste goals gemaakt en speelt wekelijks", aldus Afellay over El Ghazi. De voormalig Ajacied kwam dit seizoen 28 duels in actie. Daarvan stond hij zeventien keer op het opstellingsformulier. El Ghazi is met negen treffers de meest productieve Nederlander van Engeland.

Theo Janssen verwacht eerder dat er voor AZ-buitenspeler Calvin Stengs wordt gekozen. "Ik had toch Stengs op de lijst gezet. Maar als ik hem donderdag zie voetballen... Ach ja. We hopen en verwachten heel veel van hem, alleen valt dat toch een beetje tegen. Dan ga je verder kijken. Als Robben wil en kan, hij is fit en je kan een extra speler meenemen voor een deel van de wedstrijd, zou dat zeker kunnen. Hij heeft heel veel kwaliteiten."

De oud-middenvelder vindt El Ghazi geen logische naam, terwijl hij wel een plek voor Ryan Babel verwacht. "Dat baseer ik op de uitspraken van De Boer. Leuk dat El Ghazi het goed doet, maar Frank heeft hem nooit opgeroepen. Het zou raar zijn als dat nu wel zo is."

Premier League

gerelateerd