Koopmeiners treurt over EL-ticket: "We wilden dit jaar niks minder"

14 mei 2021 – AZ was dit seizoen lange tijd in de race voor de begeerde plek twee, maar haakte één speelronde voor het einde van de competitie af. Na het 0-0 gelijkspel tegen FC Groningen bedraagt het verschil met PSV drie punten, terwijl het doelsaldo duidelijk in het voordeel is van de Eindhovenaren. Aanvoerder Teun Koopmeiners spreekt over een zware teleurstelling.

Koopmeiners treurt over EL-ticket: "We wilden dit jaar niks minder"

"Vorig jaar haalde je de voorrondes van de Champions League", blikt hij in gesprek met NH Nieuws terug. "Dan wil je dit jaar niets minder. Je weet dat je bij Groningen een lastige wedstrijd tegemoet gaat. Dan weet je dat je effectief moet zijn met je kansen. Dat hebben wij niet gedaan", aldus Koopmeiners, die zijn ploeg grote kansen zag missen op de winnende treffer.

Voor Koopmeiners moet het vizier nu op komende zomer, als hij met het Nederlands elftal aan het EK hoopt deel te nemen. Daarmee zou er een einde komen aan een bizar seizoen, waarin hij onder meer besmet raakte met het coronavirus. "Ik heb negen dagen op de bank gelegen. Als ik al met mijn vriendin praatte was ik al buiten adem. Dat jongeren er geen last van hebben, was bij mij even anders."

AZ begon dit seizoen slecht aan het seizoen. De Alkmaarders speelden in de eerste vijf speelronden vijf keer gelijk, waardoor de achterstand op koploper Ajax al direct tien punten bedroeg. Inmiddels bedraagt die achterstand zeventien punten.

Eredivisie

gerelateerd