Transferweekje: Barça, FC Groningen, Sulemana en Brobbey

15 mei 2021, 12:01

De transfermarkt is al maandenlang gesloten, maar clubs bereiden zich langzaam voor op de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. De markt begint daarom alweer op gang te komen, zeker nu zomerse transferwindow in beeld komt. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Spitspositie FC Barcelona

FC Groningen al een eind op weg

De transferzomer moet nog beginnen, maar bij het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen is FC Groningen al een heel eind op weg. De Groningers versterkten zich deze week met Neraysho Kasanwirjo, die op transfervrije basis overkomt van Jong Ajax. De negentienjarige verdediger is alweer de vierde speler die de Trots van het Noorden alvast heeft vastgelegd, na Peter Leeuwenburgh (Cape Town City FC), Radinio Balker (Almere City FC) en Michael de Leeuw (FC Emmen). De supporters van Groningen zijn benieuwd wie er nog meer komen, maar eigenlijk nog benieuwder naar de plannen van Arjen Robben. De 37-jarige aanvaller is eindelijk weer fit, maar weet nog niet of hij nog een jaar door wil gaan. Iedereen die Groningen een warm hart toedraagt, hoopt dat Robben er nog een jaar aan vastplakt.

Sulemana volop in het nieuws

Reorganisatie Arsenal

Een nieuw seizoen en een nieuwe teleurstelling voor Arsenal. The Gunners hadden opnieuw een zwaar jaar in de grijze middenmoot van de Premier League en bleven ook in de verschillende bekers zonder eremetaal. Dat betekent een volgende reorganisatie, waarvan de eerste contouren zichtbaar worden. De club neemt afscheid van David Luiz, die twee jaar geleden overkwam van Chelsea. De Braziliaan kende een teleurstellende periode en zal de eerste vertrekker van vele zijn, zo is de verwachting voor de selectie van Mikel Arteta. Overigens lijkt de nieuwe bestemming van Luiz ook al bekend: hij gaat vermoedelijk samenspelen met Nick Marsman bij Inter Miami. 

'De Ligt- of De Jong-prijs' voor Brobbey

Reünie voor Löw?

Joachim Löw staat komende zomer voor het laatste keer aan het Duitse roer tijdens een eindtoernooi, waarna hij na liefst vijftien jaar afscheid zal nemen als bondscoach. Duidelijk lijkt dat Hansi Flick zijn opvolger zal worden, maar de toekomstplannen van Löw zelf zijn nog niet bekend. Oliver Bierhoff, technisch directeur van de Duitse voetbalbond, zette hoog in en vertelde aan BILD dat hij de 61-jarige trainer wel bij FC Barcelona of Real Madrid zou zien werken. In het Turkse Fanatik kwam deze week echter een andere klus voorbij: Löw zou in de belangstelling staan van Fenerbahçe, waar hij in het seizoen 1998/99 ook al aan het roer stond. Het zou een interessante stap zijn, daar hij herenigd zou worden met Mesut Özil, met wie hij geen goed afscheid kende bij de Duitse nationale ploeg. Ligt de toekomst van Löw bij de Turkse topclub? 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen