De belangrijkste afwezigen in de Oranje-voorselectie

14 mei 2021, 14:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bondscoach Frank de Boer heeft 34 spelers opgenomen in zijn voorlopige selectie voor het Nederlands elftal. Voor de start van het EK moet hij zijn groep terugbrengen tot 26 spelers. Voor enkele spelers kwam er juist slecht nieuws. Dit zijn de belangrijkste afwezigen in de voorselectie voor het komende Europees kampioenschap.

Ryan Babel

De aanvaller van Galatasaray behoorde de laatste jaren steevast tot de selectie van De Boer en zijn voorganger Ronald Koeman, maar is met de eindstreep in zicht alsnog afgevallen. Volgens De Boer had de aanvaller lange tijd een streepje voor omdat hij als enige international twee eindtoernooien had meegemaakt, maar zijn matige prestaties in Turkije doen hem uiteindelijk alsnog de das om. Het einde van de interlandloopbaan van de 34-jarige rechtspoot lijkt daarmee in zicht te komen. In totaal speelde hij 69 interlands, waarin hij tien keer trefzeker was.

Calvin Stengs

Ook de talentvolle aanvaller van AZ behoorde de afgelopen twee jaar vrijwel altijd tot de selectie. Stengs draaide vorig seizoen nog een sterk jaar, waarin hij met de Alkmaarders lange tijd nek-aan-nek ging met Ajax in strijd om de landstitel. Dit seizoen slaagde de linkspoot er niet in het spel van AZ naar zijn hand te zetten. De schoonzoon van de bondscoach liet bij vlagen zien goed te kunnen voetballen, maar is te wisselvallig gebleken.

Sven Botman

Stevent met Lille spectaculair af op de Franse landstitel, maar vindt zichzelf niet terug op de lijst met geselecteerden voor het Nederlands elftal. Botman, die dit seizoen nauwelijks minuten miste in de Ligue 1, moet het doen met een plek in Jong Oranje. Het is daardoor nog altijd wachten op het debuut in het grote Nederlands elftal.

Kevin Strootman

Strootman was lange tijd de Ryan Babel van Ronald Koeman. De middenvelder speelde destijds nauwelijks bij Olympique Marseille, maar werd steeds opgeroepen wegens zijn ervaring. De aanvoerder van de reservespelers, zo bestempelde Koeman de middenvelder. De laatste maanden zat Strootman echter al niet meer bij de groep, zelfs nu hij bij het Italiaanse Genoa weer basiskracht is. 

Arjen Robben

Joël Drommel

De Boer nam vier keepers op in zijn voorselectie, maar heeft geen plek voor Joël Drommel. Tot de terugkeer van Maarten Stekelenburg bij Oranje fungeerde Drommel als derde doelman. De keeper beleefde een sterk jaar bij FC Twente en verdiende daarmee een overstap naar PSV. Ook de talentvolle Justin Bijlow behoort niet tot het keepersgilde. De Feyenoorder kampte dit seizoen met veel blessureleed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen