Schmidt blij met Gakpo in Oranje en hoopt op Götze

14 mei 2021 – Cody Gakpo behoort tot de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het komende EK. De 22-jarige buitenspeler wordt beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling die hij dit seizoen doormaakt. Ook PSV-trainer Roger Schmidt vindt de keuze voor zijn aanvaller logisch.

Schmidt blij met Gakpo in Oranje en hoopt op Götze

"Dit seizoen had voor hem door een blessure aan het begin van dit kalenderjaar nog beter kunnen verlopen. Daarna is Cody hersteld", zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij heeft de kwaliteiten om vanuit het niks iets te forceren en goals te maken", aldus de Duitser. De linksbuiten was dit seizoen in 22 optredens zeven keer trefzeker, terwijl hij twee goals voorbereidde.

Mario Götze, Mohamed Ihattaren en Timo Baumgartl zijn er dit weekend tegen FC Utrecht hoogstwaarschijnlijk weer bij. "Als ze fit zijn, is er geen belemmering om deel uit te maken van de selectie. Morgen na de laatste training maken we de balans op. We kijken later of het voor hen mogelijk is om in de basis te beginnen of eventueel in te vallen." Schmidt verwacht dat de middenvelder blijft. "Ik heb het idee dat Mario zich hier goed voelt. Zijn seizoen is door een paar blessures niet helemaal verlopen zoals we misschien hadden gewild. Volgend jaar kan hij nog beter een leidende rol invullen verwacht ik, als dat uitblijft."

PSV heeft de tweede plek met twee handen vast en is alleen door een wonder nog te achterhalen door AZ. De achterstand van de Alkmaarders bedraagt drie punten, terwijl AZ nog tien doelpunten zou moeten inlopen. AZ neemt het op de slotdag op tegen Heracles.

PSV

gerelateerd