Zo kunnen Koeman en Frenkie nog kampioen worden met Barça

14 mei 2021 – Wie veel geld wil verdienen, moet inzetten dat FC Barcelona alsnog kampioen van Spanje wordt. Gezien de moeilijke uitgangspositie staan er hoge quoteringen op de ontknoping, al is de kans groot dat je je inzet verliest, ook erg groot. Ronald Koeman staat met zijn elftal op de derde plaats in Spanje en lijkt alleen in theorie nog kampioen te kunnen worden, ondanks het beste doelsaldo en by far de meeste doelpunten voor. 

Zo kunnen Koeman en Frenkie nog kampioen worden met Barça

Stand:
1. Atlético Madrid: 80 punten, 63 doelpunten voor, 23 doelpunten tegen (+40) – onderling resultaat beter dan FC Barcelona, minder dan Real Madrid 
2. Real Madrid: 78 punten, 64 doelpunten voor, 27 doelpunten tegen (+37) – onderling resultaat beter dan FC Barcelona én Atlético Madrid
3. FC Barcelona: 76 punten, 83 doelpunten, 36 doelpunten tegen (+47) – onderling resultaat minder dan Atlético Madrid en Real Madrid

Allereerst moet FC Barcelona zelf afrekenen met Celta de Vigo (thuiswedstrijd, zonder inbreng van de geschorste Frenkie de Jong) en SD Eibar (uitwedstrijd). Gezien de achterstand van vier punten op Atlético Madrid, van wie onderling resultaat in het voordeel is ten opzichte van de Catalanen, is elk minder resultaten van Koemans elftal niet genoeg voor de titel.

Want in Spanje gaat de rangordebepaling aan het einde van het seizoen op onderling resultaat en dus is het duidelijk: Atlético Madrid mag in de laatste twee wedstrijden tegen Osasuna (thuis) en Real Valladolid (uit) maximaal één punt halen, anders is de titel voor FC Barcelona definitief uit zicht. Bij twee remises komt Atléti op gelijke hoogte met FC Barcelona, mits zij tweemaal winnen, maar hebben dan een beter onderling resultaat. Dat blijft het geval als Real Madrid ook 82 punten zou eindigen, dan wint De Koninklijke de landstitel en grijpt Koeman alsnog naast het eremetaal.

FC Barcelona moet dus twee keer winnen, Atlético Madrid mag maximaal één punt halen én Real Madrid mag tegen Athletic Bilbao (uit) en Villarreal (Thuis) maximaal drie punten pakken. Twee remises of maximaal één zege zou allebei Koeman de mogelijkheid geven om nog over het elftal van Zinedine Zidane heen te kunnen. Omdat de Madrilenen ook een beter onderling resultaat hebben, zijn vier punten zeker genoeg om FC Barcelona onder zich te houden op de ranglijst in Spanje.

Sevilla hebben we in dit overzicht niet meegenomen, omdat zij op de vierde plaats achter FC Barcelona staan. Luuk de Jong en consorten kunnen al definitief geen kampioen meer worden, zelfs al zou de top-drie alles verliezen en Sevilla alles winnen. Op basis van het onderlinge resultaat legt het het namelijk sowieso af tegen koploper Atlético Madrid, dat met nog twee duels te spelen zes punten meer heeft.

LaLiga

gerelateerd