'Barcelona ziet voormalig Willem II-spits Isak ook als spitsoptie'

14 mei 2021 – Aan FC Barcelona zijn voor het komende seizoen al heel veel spitsen gelinkt. Memphis Depay lijkt definitief op weg naar Camp Nou, terwijl ook de namen van de peperdure Erling Haaland en transfervrije Sergio Agüero zijn gevallen. Maar aan dat lijstje kan met voormalig Willem II'er Aleksander Isak (21) een volgende naam worden toegevoegd.

'Barcelona ziet voormalig Willem II-spits Isak ook als spitsoptie'

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Die krant weet dat de technische afdeling van de Catalaanse club Isak al een langere tijd in de gaten houdt. Van origine hadden ze ploeggenoot Willian José (29) op de korrel in de periode toen ze een nieuwe spits moesten aantrekken en ze uiteindelijk bij Martin Braithwaite uitkwamen. Na wat scoutingsrapporten viel Isak echter op bij de scouts van de Catalanen.

Daardoor is de Zweed niet van de lijstjes verdwenen, mede gezien het goede seizoen dat de spits doormaakt. In 32 officiële optredens maakte Isak veertien doelpunten en gaf hij twee assists namens Real Sociedad, dat aan het begin van dit seizoen nog een tijdje bovenaan La Liga stond. Mocht het op de huidige vijfde plaats het seizoen afsluiten, dan is dat overigens zeker niet onverdienstelijk.

Lees ook'Memphis bereikt akkoord met FC Barcelona over contract'

Isak is bovendien beduidend goedkoper dan Haaland, wiens komst als onmogelijk wordt beschreven door het dagblad. 'Het is voor hem praktisch onmogelijk om deze zomer in Barcelona te halen', schrijft MD. Naast Memphis wil FC Barcelona naar verluidt alsnog wél een vervanger halen voor Luis Suárez als echte diepe spits: Isak kan aan het lijstje potentiële aanwisten worden toegevoegd.

LaLiga

gerelateerd