'Overmars na Denemarken ook gespot in Servië bij Rode Ster'

14 mei 2021 – Marc Overmars heeft tijdens zijn scoutingstrip naar Denemarken vermoedelijk ook een uitstapje gemaakt in Servië. De directeur voetbalzaken werd namelijk gespot bij een wedstrijd van Rode Ster Belgrado. Naar verluidt zou hij daar zijn om de tweelingbroers Jovan en Nikola Mituljikic (18) te bekijken.

'Overmars na Denemarken ook gespot in Servië bij Rode Ster'

Dat schrijft de Poolse voetbaljournalist Przemek Siemieniako althans over de mogelijke interesse van Ajax in het Servische voetbalduo. Jovan is een nummer tien, terwijl zijn broer Nikola een buitenspeler is met een rechterbeen. De broers worden gezien als de grootste talenten van Servië in hun lichting, die overigens nog niet debuteerden in het eerste elftal van die club.

Het is bovendien onduidelijk of Ajax ook daadwerkelijk een bod gaat doen op de achttienjarige spelers. Naast Overmars zou ook scout Henk Veldmate aanwezig zijn geweest in Servië om te kijken naar het potentieel van de Mituljikic's. Eerder deze week werden de Ajacieden gespot in Denemarken, waar het Kamaldeen Sulemana intensief bekeek: daarvan kwam de bevestiging wel naar buiten. 

Lees ook: Ten Hag looft 'power en diepgang' target Sulemana

Beide voetballers liggen overigens nog tot 2025 vast bij Rode Ster Belgrado, dat zo een uiterst sterke onderhandelingspositie heeft. De Amsterdammers trokken tot dusver overigens alleen Vitessenaar Remko Pasveer aan en zagen onder andere talenten Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen), Quinten Timber (FC Utrecht) en Brian Brobbey (RB Leipzig) al vertrekken in de komende zomer.

Ajax

gerelateerd