Geschorste Neymar woedend over Franse regelgeving

14 mei 2021, 19:59

Paris Saint-Germain-aanvaller Neymar (29) is woedend over de Franse sanctioneringsregels. De Braziliaan pakte deze week in de halve finale van de Coupe de France een gele kaart, wat normaliter geen reden was voor een schorsing. Omdat hij echter nog een voorwaardelijke straf had openstaan, wordt die geactiveerd en mist hij de eindstrijd alsnog vanwege een schorsing.

Door zijn gele kaart veranderde zijn voorwaardelijke schorsing in een definitieve schorsing van één wedstrijd. Die stond nog op zijn naam, nadat hij eerder dit seizoen een rode kaart kreeg vanwege een opstootje. Daarvoor moest hij drie duels boeten, maar een daarvan was voorwaardelijk. Die is door deze onnodige gele kaart – in een invalbeurt van slechts vier minuten – echter alsnog geactiveerd.

Zodoende moet Neymar het duel met AS Monaco missen en daar is hij op z'n zachtst gezegd niet blij mee. 'Dit verdient een applaus, wat een puinhoop', reageerde de uiterst cynische Braziliaan via Instagram op zijn schorsing. 'Ik speel vijf minuten, maak een overtreding en krijg daarvoor meteen een gele kaart. Bedankt voor het ontnemen van mijn finaleplaats', schreef hij met enkele lach- en applaus-emoticons.

Lees ookStoppen Neymar sloegen door: 'Had hem in gezicht moeten slaan'

Dat is ook een domper voor Mauricio Pochettino, die met PSG eerder al uit de Champions League werd geschoten door Manchester City en ook in de Ligue 1 de titel dreigt te verliezen aan Lille OSC. In de Franse beker, waarin het stafschoppen tegen Montpellier nodig had om de eindstrijd te bereiken, is een zege tegen AS Monaco dan ook gewenst, maar moet dat wel zien te bereiken zonder inbreng van Neymar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen