Fortuna Sittard haalt trainer 'clean sheet-koning' Gorter binnen

14 mei 2021 – Fortuna Sittard heeft voor het komende seizoen een nieuwe keeperstrainer aangesteld. Harmen Kuperus gaat de technische staf van de Limburgse club vanaf volgend voetbaljaar versterken en hij komt over van Go Ahead Eagles: daar was hij de trainer van clean sheet-koning Jay Gorter.

Fortuna Sittard haalt trainer 'clean sheet-koning' Gorter binnen

Kuperus wordt indirect daarmee de opvolger van Sieb Dijkstra, die na een flinke soap rondom de komst van Piet Velthuizen uiteindelijk vertrok in Limburg. De geboren Fries was transfervrij na zijn vertrek uit Deventer. "In de afgelopen periode heb ik positieve gesprekken gevoerd met Sjors en Sjoerd. De ambities en werkwijze sluiten uitstekend aan bij die van mij, net als de manier van denken over het ontwikkelen van spelers. Ik ben blij dat ik mijn periode bij Go Ahead Eagles met een promotie heb kunnen afsluiten en kijk uit naar deze nieuwe stap in mijn carrière."

De keeperstrainer tekende een contract voor één seizoen met de optie voor nog een extra jaar in de technische staf van Fortuna Sittard. Tot dusver nam Patrick Creemers de honneurs waar na het vertrek van Dijkstra, maar hij keert terug naar de jeugdopleiding van de Limburgers, al houdt hij ook een rolletje bij het eerste elftal. Bij Go Ahead Eagles 

Lees ook: Dijkstra op weg naar Fortuna-uitgang, vraagt om compensatie

Voor Fortuna Sittard is de keeperstrainer-gate met deze transfer definitief afgesloten, terwijl Go Ahead Eagles de markt op zal moeten ondanks dat het met Rein Baart (voormalig keeper van Fortuna Sittard) snel een vervanger aantrok. Ook Gorter lijkt te vertrekken in de zomer: ondanks de promotie naar de Eredivisie is de kans groot dat het keeperstalent zou verkassen, al hield hij zelf nog wel een slag om de arm nu hij mét Kowet naar de hoogste afdeling van Nederland kan.

Eredivisie

gerelateerd