Ronaldo negeert wens van zijn moeder en gaat niet naar Sporting

14 mei 2021 – Cristiano Ronaldo (36) werd de laatste weken volop gelinkt aan terugkeer naar Sporting Portugal, de club die dit seizoen voor het eerst na bijna twintig jaar weer eens kampioen van Portugal werd. Zelfs zijn moeder hoopte op een terugkeer naar de club waar hij debuteerde als profvoetballer, maar zijn zaakwaarnemer heeft laten weten dat dát niet aan de orde is.

Ronaldo negeert wens van zijn moeder en gaat niet naar Sporting

"Cristiano Ronaldo zal niet terugkeren naar Sporting Portugal. Hij is trots op de titel die ze hebben gepakt, maar op dit moment gaan zijn carrièreplannen niet terug naar Portugal", zei belangenbehartiger Jorge Mendes over de toekomstplannen van Ronaldo. Bij Juventus is de kans groot dat hij mag vertrekken in de komende zomer, ondanks dat hij zich vermoedelijk gaat kronen tot topscorer van de Serie A.

Het project van Ronaldo bij Juventus wordt in Italië gezien als mislukt. De Portugees moest de Champions League binnenhalen, maar met de Oude Dame werd hij uitgeschakeld door achtereenvolgend Ajax, Olympique Lyon en FC Porto. Dit jaar ging het zelfs in de Italiaanse competitie mis: na negen opeenvolgende kampioenschappen ging de titel naar Internazionale.

Lees ook: Moeder Ronaldo hoopt dat zoon terugkeert naar Lissabon

Ondanks dat Ronaldo vermoedelijk mag vertrekken, wordt hij nog aan weinig clubs gelinkt. Aan de statistieken ligt het overigens niet: in 131 wedstrijden maakte hij honderd doelpunten en gaf ook nog eens 22 assists. Eerder speelde hij voor Manchester United, Real Madrid en Sporting Portugal.

Serie A

gerelateerd