'Transfersoap' bij de vrouwen: FC Twente boos op Ajax

14 mei 2021 – Een bijzondere affaire in de Eredivisie Vrouwen: in de kampioenspoule heeft FC Twente vrijdagavond Ajax verslagen (1-0) waardoor het verzekerd is van deelname aan de Champions League volgend seizoen. Na de overwinning op de Amsterdammers kwam trainer Tommy Stroot met een opvallende onthulling: in de afgelopen periode zou Ajax twee spelers van FC Twente-spelers hebben benaderd tussen twee onderlinge duels in.

'Transfersoap' bij de vrouwen: FC Twente boos op Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelde Stroot na de overwinning op de Amsterdammers althans. Door de zege is voor Ajax de titel definitief uit zicht en zijn PSV en FC Twente bovendien verzekerd van het Champions League-ticket, dat de Amsterdammers ondanks het halen van Stefanie van de Gragt en Sherida Spitse dus niet is gelukt. En dat zorgt voor een extra glimlach in het Twente-kamp, waar ze zich besodemieterd voelen door met name de timing van het voorval.

"Ajax heeft speelsters van ons benaderd tussen de twee wedstrijden door. Dat zegt meer over hen dan over ons", reageerde trainer Stroot tegenover TC/Tubantia na de overwinning op de Amsterdammers. Om welke spelers het gaat, is overigens onbekend, maar ze zouden allemaal hebben bijgetekend in Enschede. Afgelopen zondag speelde FC Twente in Amsterdam op De Toekomst (1-2 winst) ook tegen Ajax en enkele dagen later was dus de return: in de tussentijd zouden twee speelsters benaderd zijn voor de overgang naar de hoofdstad van Nederland.

"Ajax-onwaardig", oordeelde de Duitse oefenmeester, die na dit seizoen aan de slag gaat bij VfL Wolfsburg. "En achteraf moet ik ze bedanken, want dat heeft ons extra op scherp gezet." Volgens collega Danny Schenkel is het overigens onzin en onjuist. "Hij had zich moeten laten informeren. Maar misschien heeft hij het gebruikt om de ploeg op scherp te zetten", aldus Schenkel over zijn collega Stoot. In de laatste twee duels van het seizoen wordt duidelijk wie landskampioen wordt in het vrouwenvoetbal: FC Twente of PSV.

Overige uitslagen:
PSV – ADO Den Haag 6-2

Degradatiepoule:
PEC Zwolle – Excelsior 2-0
VV Alkmaar – sc Heerenveen 3-3

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd