Bijzondere avond voor goalie Carson en Torres én record voor City

14 mei 2021, 22:58

De datum 14 mei 2021 staat voor altijd met hoofdletters in de herinnering van keeper Scott Carson (35). De zeer ervaren sluitpost van Manchester City maakte na twee seizoenen in dienst van The Citizens vrijdagavond eindelijk zijn debuut namens de kampioen van Engeland. Hoewel de doelverdediger driemaal moest vissen, won City dankzij Ferrán Torres van Newcastle United (3-4) – waarbij Carson ook nog eens een penalty pakte.

Heel veel waarde had de redding van de ervaren keeper, die voor het eerst sinds 3.645 dagen weer eens een Premier League-duel keepte nadat de laatste voor West Bromwich Albion was geweest, overigens niet. Via Bursaspor, Wigan Athletic en Derby County kwam Carson als extra sluitpost naar Manchester City, waar hij normaliter Ederson en Zack Steffen voor zich moet dulden in de pikorde. Met een aflopend contract in het vooruitzicht werd hem op St. James' Park een basisplaats gegund door Guardiola, die sowieso veel andere namen – waaronder Nathan Aké en toekomstig FC Barcelona-verdediger Eric Garcia – had opgesteld.

Halverwege zorgde dat voor een gelijke stand (2-2), door treffers van Emil Krafth (kopbal uit een corner), Joelinton (penalty) en tussendoor namens City van João Cancelo en Torres (fraai lobje). Toen Newcastle na een uur voetballen opnieuw een stafschop mocht nemen, ging Joe Willock ditmaal achter de bal staan. Hij schoot rechts en laag in, maar Carson stopte de pingel. De rebound viel echter voor de huurling van Arsenal, die de ervaren goalie daarna simpel zijn derde tegengoal bezorgde.

Dankzij talent Torres (21) werd het alsnog een mooie avond voor de routinier, want met twee fraaie goals kroonde hij zich tot de achtste Spaanse speler ooit die hattrick maakt in de Premier League, in navolging van Fernando Torres, Diego Costa, Jordi Gómez, Santi Cazorla, Álvaro Morata, Gerard Deulofeu en Ayoze Pérez. Bovendien zorgde hij voor een record in Engeland: de overwinning betekende de twaalfde uitoverwinning op rij (!) voor Manchester City en nog nooit gebeurde dat eerder.

Het zijn fraaie cijfers van de landskampioen, dat met het oog op de Champions League-finale enkele spelers rust kon geven en voor het duel bovendien een fraaie erehaag kreeg van opponent Newcastle United, waardoor het al met al een fijne avond werd voor Guardiola en zijn elftal. Maar voor Carson wordt het een avond om nooit te vergeten, omdat het zeer waarschijnlijk zijn eerste en enige optreden is voor Manchester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen