Koeman stuurt verdediger Mingueza (22) naar het tweede team

14 mei 2021 – Ronald Koeman heeft verdediger Oscar Mingueza (22) niet meer nodig in het restant van de Spaanse titelstrijd. De coach van FC Barcelona heeft de verdediger teruggestuurd naar het tweede elftal van de Catalanen. Dat is overigens niet per se omdat hij heel ontevreden is over hem, maar wel om te proberen om hem een bijdrage te laten leveren aan promotie van dat team.

Koeman stuurt verdediger Mingueza (22) naar het tweede team

Mingueza was overigens ook wel enigszins uit de gratie geraakt bij het eerste elftal. Tegen Getafe had de verdediger namelijk een ongelukkige actie, waarbij hij niet mee naar voren ging in een counter, waar dat wel gevraagd werd. Meteen daarna werd Mingueza gewisseld door Koeman, die daarmee een statement maakte, waarna de oefenmeester overigens wel zijn excuses aanbood: de behandeling was misschien te hard.

Sinsdien maakte hij alleen nog tegen Villarreal de negentig minuten vol: tegen Granada en Atlético werd de multi-inzetbare rechtspoot voortijdig gewisseld, tegen Levante viel hij in en tegen Valencia had Koeman hem helemaal niet nodig. Omdat het tweede team van FC Barcelona, voor wie Mingueza alleen helemaal aan het begin van dit seizoen slechts één wedstrijds speelde, nog strijdt om promotie naar het tweede niveau van Spanje, is hij daar mogelijk waardevoller.

Lees ookKoeman boos op Mingueza: "Misschien wat overdreven"

Dat wordt door FC Barcelona ook al belangrijk geacht, waardoor Koeman besloten heeft om Mingueza af te staan voor de play-offs. Dit weekend staat het cruciale treffen tegen UCAM Murcia op de rol voor het tweede elftal van de Catalanen. Als de club erin slaagt om te promoveren, komt het te spelen op het tweede niveau. Bovendien is voor Koeman de kans op de Spaanse landstitel momenteel wel heel klein. Mocht hij op de slotdag nog nodig zijn bij het eerste elftal, kan hij altijd weer worden doorgeschoven. 

LaLiga

gerelateerd