Onvoldoende voor 'klungelige' en 'ongelukkige' Aké

15 mei 2021 – Nathan Aké stond vrijdagavond opnieuw aan de aftrap bij landskampioen Manchester City, maar maakte daarbij geen indruk. De ploeg won nipt van Newcastle United (3-4), maar vooral bij de tweede tegengoal werd naar Aké gewezen. De Nederlander veroorzaakte op 'klungelige wijze' een strafschop.

Onvoldoende voor 'klungelige' en 'ongelukkige' Aké

Dat is althans hoe Sky Sports de actie omschrijft. Op slag van rust - de stand was toen 1-2 - zette Nathan Aké zijn 'klungelige tackle' in. De actie had een penalty tot gevolg, waaruit Newcastle op 2-2 kon komen en The Citizens niet met een voorsprong de kleedkamer in gingen. Ook een latere vrije trap, die op de lat belandde, kwam voort uit een harde overtreding van de verdediger. Aké kreeg een 5 voor zijn optreden, de enige onvoldoende aan de kant van City.

The Guardian was eveneens hard voor Aké. Naast de penalty werd hem door de krant ook de openingstreffer van Newcastle verweten, waarbij 'de teleurstellende Nathan Aké' zich in de lucht liet aftroeven door Emil Krafth. De krant schreef zelfs dat Kyle Walker, die een tweede strafschop veroorzaakte, 'iets van Akés ongelukkigheid' overnam. 

Lees ook: Bijzondere avond voor goalie Carson en Torres én record voor City

Ook Aké zelf, die eerder op de dag te horen kreeg opgenomen te zijn in de voorselectie voor het EK, was zich er na afloop van bewust dat hij geen goede wedstrijd achter de rug had. 'Niet mijn beste wedstrijd, maar ik ben blij met de drie punten', schreef hij op Instagram. 'We moeten hiervan leren en dit meenemen naar de volgende wedstrijd', sloot hij af nadat hij ploeggenoot Ferran Torres feliciteerde met zijn hattrick. 


Premier League

gerelateerd