FC Twente
2 – 1
AZ

Snoei: "Dan zijn we maar geen favoriet, ook een keer goed"

15 mei 2021 – Mike Snoei had deze week de lastige taak om zijn ploeg op te peppen voor de play-offs om promotie. De Graafschap lag op koers om direct te promoveren naar de Eredivisie, maar gaf het in de laatste wedstrijden nog weg. Waar andere ploegen de play-offs als een kans zien, is deelname voor De Graafschap in eerste instantie dus een flinke klap.

Snoei: "Dan zijn we maar geen favoriet, ook een keer goed"

Veel tijd om het mislopen van promotie te verwerken was er niet. Na het 0-0 gelijkspel tegen Helmond Sport van afgelopen woensdag, staat drie dagen later de eerste play-offwedstrijd alweer op het programma. "Als trainer moet je dan weer een plaatje gaan creëren en een beeld gaan scheppen, waardoor de jongens weer gaan zien: derde is nog steeds een prima positie, waarmee we twee keer thuis spelen", aldus Snoei in gesprek met ESPN

Door dat te benadrukken probeerde Snoei het geloof terug te brengen. "Ik heb aangegeven: we hoeven niet te reizen en als onderweg de Eredivisieploeg sneuvelt, speel je in de finale zelfs nog een derde thuiswedstrijd. Dat zijn allemaal dingen om je aan vast te grijpen." Ook het feit dat de favorietenrol van De Graafschap is weggevallen, kan volgens Snoei gunstig werken. "Er valt een bepaalde druk weg. Iedereen had ons als favoriet bestempeld, nu is dat wat minder. Dan zijn we maar geen favoriet, dat is ook een keer goed."

Volgens Snoei is het vertrouwen bij de ploeg inmiddels weer terug. "Als je geen vertrouwen hebt, moet je er niet eens aan beginnen. Ik heb tegen de jongens gezegd dat we met twee thuiswedstrijden ook een heel goede kans maken om alsnog die finale te spelen. Als dat tegen een Eredivisieclub is, kan je je borst natmaken. En als die per ongeluk sneuvelt onderweg, dan maken we een nog grotere kans. We moeten er echt voor gaan."

De Graafschap speelt vanavond om 18:45 uur de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Bij winst speelt het de volgende ronde thuis tegen de winnaar van Almere City tegen NEC, het duel dat vanavond om 21:00 uur op het programma staat. NAC Breda en FC Volendam spelen al om 16:30 uur. De winnaar van die wedstrijd neemt het in de volgende ronde op tegen de uiteindelijke nummer zestien van de Eredivisie. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd