Weghorst duimt voor Emmen: "Heel gaaf wat ze presteren"

15 mei 2021 – Wout Weghorst maakt dit seizoen indruk in de subtop van de Bundesliga, maar houdt ook de kelder van de Eredivisie nog altijd nauwlettend in de gaten. Daar zal dit weekend blijken of zijn oude club FC Emmen de nacompetitie weet te ontlopen. Weghorst draagt zijn oude ploeg nog altijd een warm hart toe.

Weghorst duimt voor Emmen: "Heel gaaf wat ze presteren"

"Er werken nog steeds veel mensen die er al waren toen ik er nog voetbalde", legde Weghorst uit aan De Telegraaf. "Van de kantinemedewerker tot de materiaalman die altijd zijn stinkende best doet om het beste voor de club te bereiken. Met voorzitter Ronald Lubbers heb ik af en toe nog contact. Voor al die mensen zou ik het geweldig vinden als FC Emmen erin blijft."

Daar leek het enkele maanden geleden nog niet op. Lange tijd was Emmen de enige Eredivisieclub zonder overwinning en pas in de laatste fase van de competitie werd de weg omhoog ingezet. "Ik vind het heel gaaf wat ze sinds een aantal maanden presteren. Spelers als Michael de Leeuw en Sergio Peña maken de laatste weken echt het verschil. Mooi ook dat ze bij Emmen blijven geloven en keihard werken om de club te behouden voor de Eredivisie."

Weghorst zelf speelt zondagavond de Bundesliga-topper tegen RB Leipzig. Daarvoor heeft hij dus de tijd om het cruciale duel van FC Emmen, om 14:30 uur uit bij VVV-Venlo, te bekijken. "Of ik zondag met extra spanning de wedstrijd volg? Zo ver gaat het niet, maar ik gun de club natuurlijk wel het beste. Ik zal nooit vergeten dat ze mij een podium hebben geboden."

Weghorst speelde tussen 2012 en 2014 voor FC Emmen, waarna hij via Heracles Almelo en AZ in de Bundesliga terecht kwam. Zijn oude ploeg heeft het zondag niet in eigen hand. Willem II heeft een punt meer en is bij winst dus sowieso veilig, waardoor Emmen de nacompetitie zal moeten. Alleen als de Tilburgers uit bij Fortuna Sittard punten verliezen, kunnen de Drentenaren zich dit weekend al verzekeren van nog een jaar Eredivisie.

Eredivisie

gerelateerd