Koeman hekelt critici: "Kijk naar het hele seizoen"

15 mei 2021 – Ronald Koeman ligt na het hoogstwaarschijnlijk verspelen van de titel in La Liga onder vuur in Spanje. De trainer van FC Barcelona vindt de kritiek die hij krijgt in de media niet helemaal terecht. Zelf hoopt hij het komende seizoen nog gewoon aan het roer te staan bij de Spaanse topclub.

Koeman hekelt critici: "Kijk naar het hele seizoen"

Niet alleen in de media nam de kritiek op Koeman de afgelopen week behoorlijk toe. President Joan Laporta wilde met de trainer het gesprek aan om uitleg te vragen over de slechte resultaten van de afgelopen weken. "Ik kan niet veel vertellen over wat er is besproken", zei Koeman daarover op de persconferentie van zaterdagmiddag. "We hebben het gehad over de ploeg en de laatste resultaten. We hebben afgesproken om opnieuw te praten wanneer het seizoen voorbij is", citeerde het Spaanse Marca. Koeman zelf gaf aan graag aan te willen blijven, maar dat de beslissing uiteindelijk aan de clubleiding is. 

Koeman gaf daarnaast aan zich niet volledig te kunnen vinden in de kritiek die hij na de slechte resultaten van de afgelopen weken te verduren kreeg. "Je moet naar het hele seizoen kijken. We hebben op dertien punten achterstand gestaan en zijn met veel moeite teruggekomen. Real en Atlético hebben ook punten laten liggen. Tegen Granada hebben we een geweldige kans verpest, dat is waar", doelde hij op de 1-2 nederlaag in een wedstrijd waarin Barça de koppositie over kon nemen. "Je moet naar het hele seizoen kijken. Ook naar de bekerwinst. Ik heb in de media gehoord dat we het heel slecht hebben gedaan en daar ben ik het niet mee eens."

Bovendien sluit de trainer niet uit dat Barça nog een kleine kans heeft om Atlético en Real in de laatste twee wedstrijden toch nog in te halen. "Het belangrijkste is om geloof te houden, te winnen en te hopen. We weten dat de kans klein is, maar zolang er nog kansen zijn, moeten we zelf winnen en dan afwachten." 

LaLiga

gerelateerd