Fraser: "Iedereen ziet toch dat Ajax beter is dan Feyenoord?"

15 mei 2021 – Dick Advocaat kende een moeizaam seizoen met Feyenoord, dat dreigt Europees voetbal mis te lopen. Het kwam de ploeg vaak op de nodige kritiek te staan, waarbij vaak de vraag werd gesteld of Advocaat wel of niet iets te verwijten valt. Sparta-trainer Henk Fraser nam het daarom op voor zijn collega.

Fraser: "Iedereen ziet toch dat Ajax beter is dan Feyenoord?"

"Ik kan me wel eens storen aan analytici", sneed Fraser het onderwerp aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Neem nu ook weer de manier waarop ze over Advocaat praten. Dan roepen ze: 'hij heeft er niet alles uitgehaald bij Feyenoord.' Hoezo, denk ik dat. Iedereen met een beetje verstand van voetbal ziet toch dat Ajax beter is dan Feyenoord? PSV en AZ eveneens en misschien Vitesse ook wel."

Fraser noemde het 'makkelijk' om kritiek te leveren op Advocaat. "Zelf geen enkele verantwoordelijkheid nemen en ondertussen maar roepen hoe het niet moet. Dat vind ik respectloos naar een trainer met de statuur van meneer Advocaat. Geloof me, het is niet makkelijk om een club te managen. Dat merk ik ook bij Sparta."

Zelf krijgt Fraser vaak te horen dat Sparta 'frivoler' moet spelen. "Dan denk ik: frivool? Hebben wij een Ziyech dan? Of een Tannane? Realistisch, dat ben ik altijd geweest en zal ik altijd blijven. Eenvoudigweg omdat het volgens mij de manier is om het verst te komen met een elftal. We kennen bij Sparta onze kwaliteiten, maar ook onze beperkingen", sloot hij af.

Feyenoord

gerelateerd