Geen Zlatan op EK: bondscoach Andersson sluit deelname uit

15 mei 2021, 15:20   Bijgewerkt: 15 mei 2021, 15:30

Zlatan Ibrahimovic komt door zijn blessure toch niet in actie op het EK. Dat melden verschillende bronnen, onder wie de goed ingevoerde Fabrizio Romano en het Zweedse Expressen. Het nieuws is opmerkelijk, want eerder op de dag kwam nog naar buiten dat de 39-jarige spits juist wel op tijd fit zou zijn voor het EK. 

Reden voor zijn afwezigheid is een knieblessure die hij opliep in de topper tussen AC Milan en Juventus. Vandaag werd de Zweedse spits in de Verenigde Staten onderzocht. In eerste instantie kwam het nieuws naar buiten dat zijn herstel zo'n drie weken zou duren, waarmee hij dus precies vóór het EK weer fit zou zijn. Later werd echter duidelijk dat Ibrahimovic geen drie, maar zes weken nodig zou hebben. De spits lichtte bondscoach Janne Andersson vandaag zelf in over zijn afwezigheid op het eindtoernooi.

Ibrahimovic keerde eerder dit jaar juist terug in het Zweedse nationale elftal, met als doel op het EK te schitteren. Bijna vijf jaar geleden speelde hij zijn laatste eindtoernooi (het EK van 2016), maar dit seizoen zou de 39-jarige vedette er weer bij zijn. Tijdens de meest recente interlandbreak maakte hij zijn rentree, waarbij hij in twee wedstrijden direct goed was voor twee assists. De kans bestaat echter dat dat ook direct zijn laatste interlands zijn geweest.

Dat het seizoen bij AC Milan er voor Ibrahimovic ook op zit, was al duidelijk. I Rossoneri spelen nog twee wedstrijden, waarin deelname aan de Champions League op het spel staat. Voorlopig staat de ploeg er goed voor, met een derde plaats en een voorsprong van drie punten op nummer vijf (de eerste plek die naast Champions League-voetbal grijpt) Juventus. Ibrahimovic zelf verlengde overigens onlangs zijn contract met een jaar. Zijn laatste wedstrijd voor Milan lijkt dus nog niet gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen