Lewandowski krijgt erehaag na evenaren magisch record

15 mei 2021, 16:14   Bijgewerkt: 15 mei 2021, 17:37

Robert Lewandowski heeft zaterdagmiddag geschiedenis geschreven. De Poolse doelpuntenmachine van Bayern München was vanaf de strafschopstip trefzeker tegen SC Freiburg en evenaarde daarmee het record van zijn legendarische voorganger Gerd Müller.

Lewandowski maakte tegen Freiburg zijn veertigste doelpunt van het Bundesliga-seizoen. Daarmee evenaarde de Poolse spits het Bundesliga-record dat al bijna vijftig jaar op naam van Müller staat. Der Bomber maakte in het seizoen 1971/72 veertig goals.

In bijna alle competitiewedstrijden die Lewandowski dit seizoen in actie kwam, maakte de spits een doelpunt. In slechts vier duels (tegen 1899 Hoffenheim, Werder Bremen, RB Leipzig en Hertha BSC) scoorde Lewandowski niet. Zijn doelpunten maakte Lewandowski in 28 wedstrijden. Vier miste hij vanwege een blessure.

Het zit er dik in dat het record van Müller op korte termijn sneuvelt. Op het moment van schrijven heeft Lewandowski nog ruim een helft om zijn tweede van de middag te maken tegen Freiburg. Weet de Poolse spits  zaterdagmiddag niet nogmaals te scoren, dan krijgt hij volgende week op de laatste speeldag tegen FC Augsburg nog een kans om zijn 41ste doelpunt te maken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen