NAC houdt promotiedroom levend met zege op Volendam

15 mei 2021, 18:27   Bijgewerkt: 15 mei 2021, 20:47

NAC Breda heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie. Aan de hand van de sterk spelende Möise Adiléhou (goal en assist) en Lewis Fiorini (goal en assist) boekte het een 4-1 overwinning op FC Volendam. Kaj de Rooij, Michaël Maria en Samuele Mulattieri waren de overige doelpuntenmakers in het Rat Verlegh Stadion,

In een leeg Rat Verlegh Stadion begonnen NAC Breda (nummer vijf van de Eerste Divisie) en FC Volendam (nummer zes van de Eerste Divisie) aan hun promotiemissie. Een misstap in dit duel konden beide ploegen zich niet veroorloven omdat de play-offs om promotie/degradatie dit seizoen slechts over één wedstrijd gaan. Er direct staan en alles geven, was als het logische devies voor beide ploegen.

NAC was inmiddels weer bij de les en kreeg luttele minuten later via Adiléhou een enorme kans op de 1-0. Uit een corner schoot de centrale verdediger rakelings naast het vijandelijke doel. Tien minuten later hadden de Bredanaars de voorsprong wél te pakken; De Rooij schatte een voorzet van Robin Schouten op waarde in en knalde het leer hard tegen de touwen. Volendam was niet bijzonder aangeslagen door het doelpunt want niet veel later kregen Samuele Mulattieri (van dichtbij) en Derry John Murkin (schot in de scrimmage) goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Het aanvallende spel van de ploeg van Wim Jonk hield aan maar werd ruw verstoord door het rustsignaal van Pol van Boekel.

In het tweede bedrijf hield het de druk van Volendam aan. Het zocht continu de weg naar voren, maar was niet slagvaardig genoeg. Dat kwam de bezoekers uiteindelijk duur te staan want vlak na rust zorgde Adiléhou uit een corner voor de 2-0. De volgende ronde raakte steeds verder uit zicht en toen Fiorini, na een puike steekpass van de goed spelende Adiléhou, er ook nog 3-0 van maakte, leek Volendam zich op te kunnen maken voor nóg een seizoen in de Eerste Divisie.

NAC bemachtigt dus een ticket voor de halve finale van de play-offs en daarin gaat het spelen tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Op dit moment is dat FC Emmen maar na de laatste speelronde, aanstaande zondag, zou dat zomaar aartsrivaal Willem II kunnen worden.

Opstellingen en beoordelingen*

NAC Breda: Nick Olij 6.5; Robin Schouten 6.5, Moïse Adiléhou 7.5, Dion Malone 6.5, Ramon Hendriks 6.5; Lewis Fiorini 7, Mounir El Allouchi 6.5, Thom Haye 6 (89. Anouar Kali -); Marouan Azarkan 6 (76. Moreno Rutten -), Sydney van Hooijdonk 6 (76. Lex Immers -), Kay de Rooij 7 (81. Michaël Maria -)

FC Volendam: Nordin Bakker 5.5; Derry John Murkin 6, Mickey van de Ven 6, Marco Tol 6  (66. Brian Plat 5.5), Denso Kasius 5.5; Samir Ben Sallam 5.5 (66. Lequincio Zeefuik ), Alex Plat  5.5 (81. Calvin Twigt -), Boy Deul 6; Ibrahim El Kadiri 5.5(46. Francesco Antonucci ), Samuele Mulattieri 6.5, Martijn Kaars 6 (81. Giannis Iatroudis -)

Man of the match: Moïse Adiléhou

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen