Blind zet volgende stap in herstel van enkelblessure

15 mei 2021 – Daley Blind heeft zaterdag de volgende stap gezet in zijn herstel van een enkelblessure gezet. De 31-jarige verdediger stond voor het eerst weer op het trainingsveld van Ajax, waar hij een individueel programma afwerkte.

Blind zet volgende stap in herstel van enkelblessure

Blind raakte op 30 maart tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar (0-7) geblesseerd. De verdediger, die ook als controlerende middenvelder uit de voeten kan, scheurde de voorste enkelband van zijn linkerenkel en kwam sindsdien niet meer in actie. Door het clubseizoen zette hij een streep, maar zijn EK-kansen zijn nog niet verkeken.

Het heeft er zelfs alle schijn van dat Blind het EK gaat halen. Bondscoach Frank de Boer maakte vrijdagmiddag de voorselectie van het Nederlands elftal bekend en de naam van Blind prijkte op de lijst. In een interview met het KNVB-kanaal gaf De Boer aan dat hij verwacht dat de artsen positief zijn: het herstel verloopt voorspoedig.

Over een kleine maand moet Blind fit zijn. Dan begint voor Oranje het EK met een groepswedstrijd tegen Oekraïne. Het Nederlands elftal neemt het in de groepsfase ook op tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Ajax

gerelateerd