Juve blijft na spectaculaire en chaotische topper op CL-koers

15 mei 2021, 20:00   Bijgewerkt: 15 mei 2021, 20:06

De buit is nog niet binnen, maar Juventus heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan met het oog op de Champions League-tickets. Matthijs de Ligt gaf een strafschop weg en Rodrigo Bentancur kreeg tien minuten na rust een rode kaart, maar kampioen Internazionale werd in een spectaculaire wedstrijd desalniettemin verslagen (3-2).

De opdracht was duidelijk voor Juventus in de Derby d'Italia: winnen. De club uit Turijn bezette voorafgaand aan de wedstrijd tegen Inter de vijfde plaats en wist zodoende dat het zich eigenlijk geen misstap meer kon veroorloven. Bij een zege op Inter zou Juventus de druk op de concurrentie opvoeren, daar Lazio, AC Milan en Napoli pas later in het weekend in actie komen.

De wedstrijd begon uitstekend voor Juventus. Binnen tien minuten had de ploeg van trainer Andrea Pirlo op voorsprong moeten komen, ware het niet dat Milan Skriniar een inzet van Dejan Kulusevski van de lijn haalde. Een kwartier later legde scheidsrechter Gianpaolo Calvarese de bal op de stip. Na inmenging van de VAR werd een overtreding van Matteo Darmian op Giorgio Chiellini bestraft met een strafschop, die in twee instanties benut werd door Cristiano Ronaldo.

Lang hield Juventus de voorsprong niet vast. Tien minuten na de 1-0 kreeg ook Inter een strafschop. De Ligt stapte op de hak van Lautaro Martínez en de penalty die volgde, werd koelbloedig binnengeschoten door Romelu Lukaku. De dienstdoende scheidsrechter eiste tien minuten na rust opnieuw een hoofdrol op door Bentancur na een lichte overtreding zijn tweede gele kaart te geven. Met tien tegen elf trok Juventus vervolgens alle registers open om de 2-1 vast te houden.

Dat lukte niet. Tien minuten voor tijd kwam het Inter van Stefan de Vrij op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf links werd door Chiellini achter zijn eigen doelman gegleden. Het doelpunt werd in eerste instantie nog afgekeurd omdat de Italiaanse verdediger deed lijken alsof Lukaku een overtreding op hem maakte, maar op aangeven van de VAR werd de goal alsnog goedgekeurd. Daarmee leek de Champions League-ambities een flinke knauw te krijgen, maar niets bleek minder waar.

Met tien tegen elf en met dank aan een arbitrale dwaling kwam Juventus vlak voor tijd op 3-2. Juan Cuadrado versierde een strafschop, de scheidsrechter tuinde er met open ogen in en de VAR liet de arbiter de beelden ditmaal niet terugkijken. Bij Inter kreeg Marcelo Brozovic in de slotfase van de wedstrijd nog een gele kaart, waardoor beide teams nog met tien man op het veld stonden toen het laatste fluitsignaal klonk.

Juventus stijgt door de zege naar de vijfde plaats en kan rustig afwachten wat de concurrentie doet. Volgende week staat de laatste speelronde in de Serie A op het programma. Juventus speelt dan tegen Bologna.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen