Leicester boort Ziyech eerste prijs door neus en pakt FA Cup

15 mei 2021, 20:46

Leicester City heeft zaterdagavond voor de eerste keer in de clubhistorie de FA Cup gewonnen. De ploeg van manager Brendan Rodgers won in Wembley Stadium met 0-1 van Chelsea dankzij een fantastisch doelpunt van Youri Tielemans. Hakim Ziyech kon als basisspeler zijn stempel niet drukken namens de Londenaren en moet dus wachten op zijn eerste prijs in dienst van de Engelse topclub.

In de eerste helft kregen de 20.000 aanwezige toeschouwers een aantal aardige kansen te zien in Londen. Chelsea was dreigender en kreeg tot drie keer toe de mogelijkheid om de score te openen. Een schuiver van Mason Mount verdween een meter naast het doel en even later schoot Timo Werner hoog over. Daarna schatte Werner een voorzet van Thiago Silva op waarde, maar hij en ploeggenoot César Azpilicueta raakten de bal onvoldoende om de pass van Silva tot doelpunt te promoveren.

Leicester kon daar in het eerste bedrijf weinig tegenover zetten, al deelde de ploeg van Rodgers wel wat speldenprikjes uit. Kopballen van Caglar Söyüncü en Jamie Vardy konden Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga niet aan het werk zetten. Na de thee zorgde Marcos Alonso op zijn beurt ook voor gevaar namens de Londenaren. Die poging werd echter gekeerd door Kasper Schmeichel, die zag dat zijn collega aan de overkant de bal vervolgens wel uit het net kon halen.

Youri Tielemans kreeg veel ruimte van zijn tegenstanders en besloot van een meter of twintig uit te halen. Zijn schot vloog op fantastische wijze in de bovenhoek achter de kansloze Kepa. De spelers van Chelsea dachten nog aan een handsbal van Ayoze Pérez voorafgaand aan de treffer. Daar wilde scheidsrechter Michael Oliver echter niets van weten en ook de VAR greep niet in. Na de tegentreffer besloot manager Thomas Tuchel in te grijpen door Ziyech naar de kant te halen voor Christian Pulisic.

De manschappen van Tuchel gingen steeds meer de aanval zoeken in de jacht op de broodnodige gelijmaker. Ben Chilwell, die jarenlang het shirt van Leicester droeg, deed zijn oude club een kwartier voor tijd bijna pijn. Zijn kopbal was onderweg naar de hoek, maar Schmeichel redde uitstekend. De Deense goalie onderscheidde zich daarna nogmaals. Een streep van Mount werd door Schmeichel op katachtige wijze tot hoekschop verwerkt.

In de absolute slotfase leek Chelsea alsnog een verlenging af te dwingen. Leicester kreeg de bal niet weg en via Chilwell werd het alsnog 1-1. Dat feest ging echter niet door voor de Londenaren. De VAR constateerde buitenspel en zette een rode streep door de treffer. Daarna liet Leicester de zege niet meer glippen en heeft de club voor het eerst sinds de landstitel in 2016 weer een hoofdprijs te pakken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen