Seuntjens vertrekt zonder promotie: "Ik heb gefaald"

15 mei 2021 – Ralf Seuntjens heeft zonder een ticket voor de Eredivisie afscheid genomen van De Graafschap. De spits kon zijn stempel niet drukken namens de club uit Doetinchem, die genoegen moet nemen met het tweede niveau. Seuntjens vertrekt na twee seizoenen op de Vijverberg naar NAC Breda en baalt dat hij dat doet zonder promotie.

Seuntjens vertrekt zonder promotie: "Ik heb gefaald"

"We geven alles uit handen", aldus Seuntjens voor de camera van ESPN. De aanvaller weet dat zijn werkgever meerdere kansen heeft laten liggen. "Tegen Jong Ajax en Helmond Sport kregen we genoeg kansen. Vandaag dacht iedereen dat het klaar was na de 0-1. We komen toch nog met 2-1 voor en krijgen vervolgens doelpunten tegen die we niet tegen mogen krijgen. Misschien zeg ik weer teveel, maar het is een grote teringzooi."

Seuntjens kijkt na het mislopen van de promotie vooral in de spiegel. "Ik spreek puur voor mezelf als ik zeg dat ik gefaald heb. Ik heb veel dingen niet goed gedaan. In de kleedkamer kon je een speld horen vallen. Ik heb hier een geweldige tijd gehad. Vanaf de winterstop heb ik minder gepresteerd. Ik weet niet waar dat aan ligt. Ik sluit af in minneur. Dit is dramatisch", vervolgde de 32-jarige aanvaller.

"De Graafschap is een schitterde club, maar we hebben onze doelstelling niet gehaald. Iedereen weet hoe dat vorig jaar kwam. Dit keer is het onze eigen schuld, we steken hand in eigen boezem", opperde de ervaren aanvalsleider, die misschien alsnog naar de Eredivisie kan. Zijn nieuwe werkgever NAC Breda rekende eerder vandaag namelijk af met FC Volendam (4-1) en staat wel in de halve finale van de nacompetitie.

Lees ook: Teleurstelling in Doetinchem: "In acht dagen geven we het weg"

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd