FC Twente
2 – 1
AZ

Snoei zit erdoorheen: "Misschien een klap te veel op de kin"

15 mei 2021 – Het mislopen van promotie naar de Eredivisie komt hard aan bij De Graafschap-trainer Mike Snoei. In de slotfase van de competitie lieten De Superboeren twee kansen liggen om rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie en zaterdag ging het mis in de play-offs tegen Roda JC.

Snoei zit erdoorheen: "Misschien een klap te veel op de kin"

In aanloop naar de wedstrijd tegen Roda JC stelde Snoei dat De Graafschap als een bokser is: die krijgt ook klappen, maar staat altijd weer op. Zaterdag werd de club uit Doetinchem echter knock-out geslagen. "Misschien hebben we te veel tikken gehad. We begrijpen nog steeds niet hoe die wedstrijden tegen Jong Ajax (1-1, red.) en Helmond Sport (0-0, red.) zijn verlopen. Daar hebben we het laten liggen. Dan is dit misschien die ene klap te veel op de kin", sprak Snoei voor de camera van ESPN.

De Graafschap werd midweeks op de laatste speeldag ingehaald door Go Ahead Eagles. De club uit Doetinchem had aan één doelpunt genoeg om te promoveren, maar scoorde niet tegen Helmond Sport. "Als je op doelgemiddelde op de laatste dag voorbijgestreefd wordt door Go Ahead Eagles, dan is dat ontzettend zuur. Al hadden ze maar 0-0 gespeeld. Op het laatste moment scoren ze de 1-0, anders waren wij nog gepromoveerd. Dat is bikkelhard."

Snoei verlengde in februari zijn contract bij De Graafschap, maar door het mislopen van promotie naar de Eredivisie klinkt de roep om zijn vertrek luid. De handdoek zal hij echter niet in de ring gooien. "Het is vlak na de wedstrijd, dus ik snap dat iedereen teleurgesteld is. We zijn er zo dichtbij geweest en ik denk dat we nog zoveel rek zit in wat wij aan het doen zijn. Laten we eerst gaan evalueren, want dit hebben we niet zien aankomen."

Eredivisie

gerelateerd