Genk stelt titelfeest Brugge uit na late ontsnapping bij Anderlecht

15 mei 2021 – Club Brugge kan zich zondagavond nog niet kronen tot landskampioen van België. De koploper van de Jupiler Pro League zag achtervolger KRC Genk namelijk een belangrijke 1-2 overwinning boeken bij nummer drie RSC Anderlecht. De ploeg van trainer John van den Brom verkleint het gat met de lijstaanvoerder tot twee punten en legt de druk dus neer bij de werkgever van Ruud Vormer, Stefano Denswil, Noa Lang, Bas Dost en Tahith Chong.

Genk stelt titelfeest Brugge uit na late ontsnapping bij Anderlecht

In Brussel verscheen in de persoon van Bart Verbruggen een Nederlander binnen de lijnen. De talentvolle doelman maakte vorige week zijn debuut in het shirt van Anderlecht en kreeg tegen Genk opnieuw het vertrouwen van trainer Vincent Kompany. Warner Hahn en ex-Willem II'er Timon Wellenreuther zaten daarom op de bank. Datzelfde gold door Cyriel Dessers, die als invaller een belangrijke rol speelde.

De bezoekers wisten voorafgaand dat het hoe dan ook moest winnen om de druk op Club Brugge in leven te houden. De start was dan ook uitstekend te noemen. Paul Onuachu verzorgde na zestien minuten spelen namelijk al voor de 0-1. De spits maakte zijn vierde treffer in de play-offs en had in de reguliere competitie zelfs al 29 doelpunten voor zijn rekening genomen. Lang konden de gasten echter niet genieten van de voorsprong.

Anderlecht knokte zich namelijk terug in de wedstrijd en Lukas Nmecha hielp zijn werkgever na een dik half uur aan de gelijkmaker. Daar leek het bij te blijven in het Lotto Park, waar Dessers in de slotfase nog iets moest forceren namens de manschappen van Van den Brom. De ex-Eredivisionist slaagde daar ook in. Hij kopte van dichtbij de 1-2 binnen en zodoende is de strijd om de Belgische landstitel allesbehalve gestreden.

Eredivisie

gerelateerd