"Zien we sprankels waarom Ajax Lang een enfant terrible vond?"

15 mei 2021 – Noa Lang wist afgelopen donderdag in de ontmoeting tussen Club Brugge en Royal Antwerp in de play-offs om de Belgische titel het verschil niet te maken. Voetbalcommentaar Filip Joos bespeurt de laatste tijd bepaald gedrag bij de Nederlandse aanvaller dat hij eerder nog niet heeft gezien.

"Zien we sprankels waarom Ajax Lang een enfant terrible vond?"

Lang maakte in de wedstrijd tegen Royal Antwerp een gefrustreerde indruk, pakte een kwartier voor tijd een gele kaart voor een onbesuisde overtreding en werd tien minuten later gewisseld. "Zien we stilaan sprankels van waarom ze Noa Lang bij Ajax een 'enfant terrible' vonden?", vraagt Joos zich af in podcast 90 Minutes van Sporza.

"Dat is misschien overdreven, maar ik vond zijn gedrag op het veld soms wat vervelend. Hij zit op een dunne lijn. De lijn tussen presteren en top zijn en tussen het niet willen winnen van Club. Dat was voor hem een zware last om te dragen. Mentaal had en heeft hij het wat lastig", aldus Joos.

Lang is een van de revelaties van de Belgische competitie en maakte in zijn debuutseizoen voor Club Brugge zestien doelpunten, waarvan één in de play-offs. De Nederlandse aanvaller speelt zondag weer met Club Brugge tegen Royal Antwerp.

Ajax

gerelateerd