Oostenrijk
2 – 1
Macedonië
Nederland
0 – 0
Oekraïne

Flekken houdt Lewandowski van record: "Heerlijk"

16 mei 2021 – Robert Lewandowski scoorde zaterdagmiddag eenmaal tegen SC Freiburg, waardoor hij op veertig competitiegoals kwam en daarmee all-time topscorer Gerd Müller achterhaalde. De Poolse spits slaagde er echter niet in om het record alleen in handen te krijgen. Dat kwam vooral door het sterke optreden van Nederlander Mark Flekken.

Flekken houdt Lewandowski van record: "Heerlijk"

Flekken verrichte enkele knappe reddingen, waardoor Lewandowski nu op gelijke hoogte staat met de legendarische spits. "Het is altijd fijn om een paar balletjes tegen te houden tegen zulke gasten", stelt goudhaantje Flekken in gesprek met ESPN. "Alleen heeft een spits als Lewandowski wel de kwaliteit om er 'gewoon' eentje in te prikken."

Uiteindelijk sloeg Lewandowski alleen vanaf elf meter toe. "Ik wil niet overdrijven, maar het is wel heerlijk dat je het tegen kan houden. Het werkt wel een beetje als motivatie, als je de keeper kan zijn die dat record uit kan stellen", aldus Flekken, die met SC Freiburg uiteindelijk een 2-2 remise boekte tegen de landskampioen. Lewandowski krijgt volgende week tegen FC Augsburg de laatste kans om het record te breken.

De 27-jarige Flekken speelde in de jeugd van Roda JC, maar verkaste al voor zijn profdoorbraak naar Duitsland. Daar keepte hij voor Alemannia Aachen, Greuther Fürth, MSV Duisburg en nu dus Freiburg. Dit seizoen stond hij maanden aan de kant met een elleboogblessure, maar de laatste twee duels is hij basisspeler.

Bundesliga

gerelateerd