Engelse media slopen Ziyech: 'Erg ver weg van zijn magical best'

16 mei 2021 – Hakim Ziyech slaagde er zaterdagavond niet in een heldenrol te vertolken in de FA Cup-finale tegen Leicester City. In de halve finale tegen Manchester City was hij met zijn winnende treffer nog de gevierde man, maar The Foxes hielden hem zonder problemen in bedwang. Chelsea verloor met 0-1 en greep daarmee naast de eerste kans op een prijs.

Engelse media slopen Ziyech: 'Erg ver weg van zijn magical best'

In de Engelse kranten regent het onvoldoendes voor de Marokkaan. Zo geeft The Guardian hem een 5. 'Het was niet verrassend dat hij werd gewisseld.' Ziyech werd na 68 minuten naar de kant gehaald. 'Hij had een paar goede passes en probeerde het wel, maar de scherpte ontbrak.' Dat constateerde ook de BBC, dat een 4 uitdeelde na zijn povere optreden.

Daar sloot de Daily Mail zich bij aan. 'De held van de halve finale kon niet opnieuw belangrijk zijn. Hij had nauwelijks invloed op het spel en bleef ver weg van zijn magical best.' The Telegraph zag Ziyech een anonieme wedstrijd spelen. 'Hij had moeite om zijn stempel te drukken. Zijn openingsfase was nog veelbelovend, maar daarna kon hij spits Timo Werner niet meer bereiken.'

Football London vond het spel van Ziyech 'rubbish en zwak'. Dat zal ook coach Thomas Tuchel hebben gevonden, want ruim twintig minuten voor tijd kwam Christian Pulisic binnen de lijnen. Leicester City won uiteindelijk met 0-1 dankzij een treffer van Youri Tielemans.

Eredivisie

gerelateerd