Verheydt neemt afscheid van Almere met debacle

16 mei 2021 – Thomas Verheydt gaat komende zomer definitief op zoek naar een nieuwe club. De topscorer van Almere City beschikt over een aflopend contract en gaat geen nieuwe verbintenis aan met de Flevolanders, die zaterdagavond pijnlijk met 0-4 verloren van NEC. Verheydt richt zijn pijlen daardoor op een nieuw avontuur.

Verheydt neemt afscheid van Almere met debacle

"Ik heb alles nog open", stelt hij in gesprek met ESPN. "Er hebben wel een aantal clubs gebeld, maar ik ben met nog niks concreets bezig. Ik ga nu even kijken wat er allemaal gaat komen." De afgelopen maanden werd de Hagenaar al veelvuldig in verband gebracht met een contract bij ADO Den Haag. Die club degradeerde afgelopen donderdag uit de Eredivisie. 

De 29-jarige aanvaller was dit seizoen liefst twintig keer trefzeker, maar greep naast promotie. "Nu is het erg zuur, maar ik denk dat we het over een week kunnen relativeren en kunnen zeggen dat we wel een aardig jaar hebben gedraaid. We hebben Almere wel weer op de kaart gezet, zeker richting de komende jaren. Maar nu is het heel zuur en is het een vervelend einde."

Trainer Jeroen Rijsdijk sprak na afloop van de wedstrijd soortgelijke woorden. Voor de camera van de clubmedia viel er vooral teleurstelling te betreuren. "We hebben het deksel keihard op de neus gehad." Volgens het ambitieuze vijfjarenplan had Almere dit jaar moeten promoveren, maar die droom moet met een jaar worden uitgesteld.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd