'Afscheid Koeman bij Barça aanstaande: Xavi opent gesprekken'

16 mei 2021, 12:14

FC Barcelona wil Ronald Koeman komende zomer vervangen voor Xavi. De legendarische oud-middenvelder staat momenteel aan het roer bij het Qatarese Al-Sadd, maar gaat komende zomer aan het werk bij de club waar hij jarenlang schitterde. Koeman wordt daardoor het grote slachtoffer.

Dat weet het Catalaanse dagblad ARA. Uit respect voor Koeman voert Barça in het diepste geheim gesprekken met Xavi. Het nieuws heeft echter de spelersgroep van Barça bereikt. Xavi gaat deze week om de tafel met voorzitter Joan Laporta om zijn wensen met het bestuur te delen. Zo mag de ex-middenvelder een voorstel doen voor de samenstelling van de technische staf.

Ook sprak Xavi met directeur voetbalzaken Mateu Alemany, waarin de wensen over de selectie van komend seizoen werden besproken. De toekomst van Lionel Messi is daarbij uiteraard topprioriteit. De Argentijnse superster leek vorig seizoen te vertrekken, maar besloot uiteindelijk alsnog te blijven. Komende zomer beschikt hij over een aflopend contract. Xavi moet een grote rol gaan spelen in het behoud van zijn oud-teamgenoot.

Xavi zette deze week zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis bij Al-Sadd. Volgens ARA zou de coach, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, wél een ontsnappingsclausule in zijn contract hebben opgenomen. Zelf ontkende hij dat met klem. De 41-jarige middenvelder speelde in totaal 505 wedstrijden voor de Blaugranas.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen