Willem II veroordeelt eveneens winnend Emmen tot nacompetitie

16 mei 2021, 16:22   Bijgewerkt: 16 mei 2021, 16:35

Ondanks een ruime 0-4 overwinning van FC Emmen op VVV-Venlo, is het veroordeeld tot de nacompetitie. Dat komt doordat ook Willem II het seizoen winnend afsloot met een benauwde 2-1 zege op Fortuna Sittard. Vangelis Pavlidis en Sebastian Holmén schoten zich met hun doelpunten voor altijd in het collectieve Tilburgse geheugen. Willem II klimt door de zege zelfs nog over RKC heen en Emmen speelt 20 mei de eerste wedstrijd van de play-offs tegen NAC.

Terwijl het nacompetitiegeweld op zaterdag al volledig was losgebarsten, moesten Willem II en FC Emmen onderling nog uitmaken wie ook de bokshandschoenen zou aantrekken en zich in dat gevecht ging mengen. De nummer zestien van de Eredivisie moet twee wedstrijden overleven, waarvan de eerste tegenstander al bekend was: NAC Breda. De eventuele tweede wedstrijd is de winnaar van NEC-Roda de tegenstander, de nummers zeven en acht van de Keuken Kampioen Divisie.

Willem II – Fortuna 2-1

De Tilburgers hadden volledig in eigen hand hoe florissant de toekomst eruit kwam te zien. Een overwinning op Fortuna was een garantie voor directe handhaving, gezien zij een punt boven Emmen stonden. De tegenstander was echter van een ander kaliber dan de opponent van Emmen, dat tegen het al gedegradeerde VVV-Venlo speelde. Fortuna stond op de tiende plek en maakte zelfs nog een theoretische kans op de play-offs voor Europees voetbal. Dan moest het echter wel zelf al heel dik winnen en dat bleek gaande de wedstrijd niets meer dan een illusie. Willem II liet namelijk zien veel te goed te zijn voor de Keuken Kampioen Divisie en was de enige ploeg die voor rust aanspraak maakte op een goal.

VVV - Emmen 0-4

Hoewel Willem II de situatie volledig in eigen hand had, lagen de beste papieren misschien wel in het laatje van het bureau van Dick Lukkien. VVV wachtte namelijk al veertien wedstrijden op een zege en had niks meer om voor te spelen. Dat was ook wel terug te zien in het wedstrijdbeeld. Zonder de geblesseerde Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis kwam het amper tot kansen en gaf voor het eigen doel de nodige momenten weg. Na wat kleinere mogelijkheden maakte Luka Adzic de openingsgoal na een geniaal hakje van Glenn Bijl.

Twente – ADO 3-2

Volledig overschaduwd door de spannende ontknopingen in de Eredivisie, stonden Twente en ADO met een jaloerse blik vanuit de anonimiteit naar de concurrenten te staren. De Enschedeërs hadden zich in het begin van het seizoen een weg naar het goud van de play-offs voor Europees voetbal gegraven, maar die tunnel was volledig ingestort. Voor het reeds gedegradeerde ADO was deze ontmoeting niets meer dan een mogelijkheid om de rode lantaarn per post naar Venlo te versturen. Daar leek het in de eerste helft ook hard naar op weg, nadat John Goossens eigenhandig zijn ploeg op 0-2 had gezet. Eerst draaide hij een corner in één keer binnen en later zag hij Joël Drommel een gigantische ketser begaan op zijn afstandsschot.

Eindstand onderin de Eredivisie

14. Willem II 34-31 (-28)

15. RKC 34-30 (-22)

--------------------------------------

16. Emmen 34-30 (-28)

--------------------------------------

17. VVV 34-23 (-48)

18. ADO 34-22 (-47)

Programma nacompetitie

20 mei 21:00 | Emmen – NAC

20 mei 18:45 | NEC – Roda JC

23 mei 18:00 | Finale

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen