Peters in extase na handhaving: "We waren dood en begraven"

16 mei 2021 – Willem II stevende maandenlang af op degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie, maar heeft dat na een knappe wederopstanding voorkomen. De Tilburgers wonnen zelf met 2-1 van Fortuna Sittard, waardoor het FC Emmen (0-4 zege op VVV-Venlo) achter zich hield. Willem II sluit het seizoen af als nummer vijftien, terwijl de Emmenaren de play-offs ingaan.

Peters in extase na handhaving: "We waren dood en begraven"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Aanvoerder Sebastian Holmén was dolblij met de benauwde zege. "Al is het nu meer opluchting dan blijdschap", zei hij in gesprek met ESPN. "Dit was fysiek en mentaal zo'n zwaar seizoen, maar we zijn er alsnog in gebleven. Over een paar uur ben ik waarschijnlijk nog veel blijer", aldus de Zweedse verdediger, die dit seizoen de band overnam van de regelmatig gepasseerde Jordens Peters.

Lees ook: Willem II veroordeelt eveneens winnend Emmen tot nacompetitie

Ook Peters was trots. "Eind januari waren we dood en begraven, maar we hebben ons opgerucht. Ik ben niet trots op dit seizoen, maar het verdient een groot compliment hoe hard we hebben gevochten. Jonge spelers gaan hier de komende jaren heel veel profijt van hebben." Peters beseft dat het maandenlang een kansloze tocht richting handhaving was. "We stonden op een gegeven moment twaalf punten achter op VVV, toen waren de play-offs het hoogst haalbare. Ik ben echt enorm tots op de ploeg."

Willem II moest winnen van Fortuna, aangezien Emmen geen kind had aan VVV. Een weergaloze solo van Vangelis Pavlidis en een treffer van Holmén bezorgden Willem II uiteindelijk de overwinning. Daar kon de tegentreffer van Zian Flemming niets aan veranderen.

Eredivisie

gerelateerd