Schmidt hard voor Madueke, die op de PSV-bank bleef

16 mei 2021 – Noni Madueke laat dit seizoen zien een van de grotere talenten in de Nederlandse competitie te zijn en dat merkten ook buitenlandse clubs op. Desalniettemin bleef de jonge Engelsman zondagmiddag tegen FC Utrecht negentig minuten lang op de bank. Aan Marco Timmer van Voetbal International heeft trainer Roger Schmidt laten weten waar dat aan lag. "Ik vond hem donderdag niet goed invallen, en daarna vond ik hem niet goed op de trainingen. Hij was niet klaar om te spelen."

Schmidt hard voor Madueke, die op de PSV-bank bleef

Zonder Madueke bleef PSV hangen op een gelijkspel, maar speelt het wel voorronde Champions League. Schmidt geeft bij ESPN aan dat hij met een gemengd gevoel terugkijkt op dit seizoen. "Het was een zeer uitdagend seizoen. We hebben echt wedstrijden op topniveau gespeeld met goede tactiek, goed drukzetten en hoge intensiteit. Het is helaas niet gelukt om dat het hele seizoen te laten zien. Dat is ons grootste verbeterpunt. De topwedstrijden hebben we verloren, maar ik heb het gevoel dat we in al die wedstrijden het betere team waren."

Ook gaat Schmidt in op een eventueel vertrek van Mario Götze, wat eerder circuleerde in het geruchtencircuit. "Ik heb een goede band met Mario, maar kan niet voor hem spreken. Als er echt iets heel speciaals komt, dan zal hij erover nadenken, maar anders ben ik er echt van overtuigd dat hij blijft. De laatste jaren heeft hij weinig gespeeld en hij moest er bij PSV direct staan. Hij had een paar lichte blessures, maar heeft wel veel gespeeld en liet daarin ook zien van topniveau te zijn."

Lees ook: Van Ginkel hoorde niks van Chelsea en is transfervrij op te pikken

Ook als Götze niet vertrekt uit Eindhoven, blijft PSV op zoek naar versterkingen. De naam van Davy Pröpper zingt al enige tijd rond, aangezien hij ampel speelt bij Brighton and Hove Albion. "Als dit soort spelers wegwillen bij hun huidige club, dan zijn ze interessant. Hij heeft natuurlijk ook al een verleden bij PSV, maar ik weet niet wat de mogelijkheden zijn. We zijn uiteraard aan het zoeken naar meer kwaliteit binnen het team."

PSV

gerelateerd