Maduro: "WK was fantastische ervaring"

20 juli 2006, 15:03

Ongeveer vier weken na de dramatische uitschakeling tegen Portugal, overheerst bij Hedwiges Maduro toch een goed gevoel als hij terugkijkt op het WK. De jonge middenvelder heeft met volle teugen genoten van het mondiale eindtoernooi. "Al heb ik maar vijf minuutjes gespeeld, ik ben er toch maar mooi bij geweest", zegt hij trots op de website van Ajax.

"De ervaring, het was toch mijn eerste WK, was fantastisch. Ook omdat iedereen natuurlijk meekijkt; de hele wereld ziet je spelen. Alles bij elkaar is het hele toernooi een fantastische ervaring geweest. Ook omdat alles zo goed was geregeld. Spelen op een WK is toch iets waar velen van dromen", zegt de defensieve middenvelder.

Na het WK vertrok Maduro voor een welverdiende vakantie richting Aruba. Tot zijn stomme verbazing kwam hij daar teamgenoot Markus Rosenberg tegen, die dezelfde bestemming voor zijn vakantie gekozen had. "Op Aruba kwam ik opeens Markus tegen. Ongelooflijk toch? Aruba ligt aan de andere kant van de wereld! Nee, we wisten vooraf van elkaar niet dat we vakantie zouden vieren op hetzelfde eiland."

Bij Ajax heeft Maduro komend seizoen niet meer rugnummer acht, waarmee hij vorig seizoen speelde, maar nummer zes achterop zijn shirt staan. Maduro zal zich vooral richten op een positie verdedigend op het middenveld, evenals aanwinst Gabri. "Het wordt vechten voor een plek. Maar wie het beste traint zal ook spelen, heeft de trainer al gezegd. Een basisplek moet je echt verdienen. Zeker als er zoveel goede spelers zijn bij gekomen. Neem bijvoorbeeld ook Jaap Stam. Hij is een echte leider. Dat heb ik de afgelopen dagen in elk geval al gemerkt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen