Droom FC Barcelona voorbij, Alisson scoort en CL-winst Martens

17 mei 2021, 00:30   Bijgewerkt: 16 mei 2021, 23:50

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 16 mei. 

Titeldroom FC Barcelona en Koeman ten einde, Suárez redt Atléti

De titeldroom van Ronald Koeman en FC Barcelona is definitief voorbij. De oefenmeester ging zondagavond op eigen veld heel pijnlijk onderuit tegen Celta de Vigo (1-2) na een rode kaart voor Clement Lenglet. Omdat concurrenten Atlético Madrid en Real Madrid ook wonnen, maakte het resultaat uiteindelijk weinig uit in Camp Nou, al zal de druk op Ronald Koeman na deze domper wel toenemen.

Scorende Alisson Becker lijkt CL-voetbal Liverpool te redden

In een bizarre slotfase heeft doelman Alisson Becker de absolute heldenrol opgeëist. Bij een 1-1 gelijke stand bij degradant West Bromwich Albion ging hij mee met een corner en kopte in extremis de 1-2 binnen. Door de zege heeft Liverpool Champions League-voetbal nog volledig in eigen hand.

Actie Feyenoord-fans mogelijk met verstrekkende gevolgen

De Feyenoord-supporters hebben zichzelf zondagmiddag mogelijk heel lelijk in de vingers gesneden. De achterban van de Rotterdammers drongen tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-0 winst) het stadion binnen om hun club een hart onder de riem te steken, maar mogelijk mogen er daardoor geen fans bij de play-offduels komen. Ze konden vermoedelijk binnendringen doordat er [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/384710/binnengedrongen-feyenoord-fans-hadden-vermoedelijk-sleutel/,_blank,een sleutel in omloog is]. 

Botman en Lille nog één zege verwijderd van Franse titel

In een weinig overtuigende wedstrijd heeft Lille een steek laten vallen in de kampioensstrijd door met 0-0 gelijk te spelen bij Saint-Etienne. Sven Botman begon zoals gebruikelijk in de basis en hield vrij eenvoudig de nul, maar kwam dus ook niet zelf tot scoren. Paris Saint-Germain won wel met 4-0 van Stade de Reims, waardoor het gat met nog één wedstrijd te gaan één punt is.

Geweldige Martens bezorgt Barcelona eerste CL-winst ooit

Een heel fraai succes voor Lieke Martens bij FC Barcelona: de OranjeLeeuwin schreef zondagavond met de Catalaanse grootmacht de Champions League-finale op haar naam. De buitenspeelster had een heel groot aandeel in de klinkende 0-4- overwinning op Chelsea, met wie het halverwege al afgerekend had.

Memphis weer belangrijk en schiet door Opta-stats heen

Memphis Depay heeft zondagavond weer van zich doen spreken bij Olympique Lyon: de Nederlander nam één van de vier treffers voor zijn rekening op bezoek bij Nîmes (2-5 winst) en brak zo de statistieken van Opta Sports en hield zijn elftal zodoende in de race om een Champions League-ticket.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen