Zenuwachtig AC Milan schiet zichzelf gigantisch in de voet

16 mei 2021 – AC Milan is zondagavond slachtoffer geworden van de eigen zenuwen. De ploeg van de geblesseerde afwezige Zlatan Ibrahimovic had in eigen huis aan een overwinning op Cagliari genoeg om een Champions League-ticket veilig te stellen, maar slaagde er niet in om af te rekenen met de bezoekers (0-0), bij wie Razvan Marin een basisplaats had.

Zenuwachtig AC Milan schiet zichzelf gigantisch in de voet

Door een beter onderling resultaat met Juventus was een zege genoeg om een voorsprong van drie punten te krijgen op Juventus en de derde plaats over te nemen van Napoli: Champions League-voetbal was dan zeker geweest met nog één speelronde te gaan. Het was de beloning geweest voor een goed seizoen, waarin de ploeg onder aanvoering van Zlatan lang de grootste titelkanshebber was. Maar mede door blessures van de ervaren Zweed viel I Rossoneri ver terug, verspeelde het de titelstrijd en mogelijk dus zelfs het Champions League-ticket.

Want via onder andere Ante Rebic en Hakan Calhanoglu kreeg het weliswaar enkele kansjes op een treffer, maar gescoord werd er niet. De eerlijkheid gebied daarbij ook te zeggen dat Cagliari relatief simpel overeind bleef en zelfs de beste kansen had op een treffer. De in de komende zomer transfervrije Gianluigi Donnarumma (22) hield zijn doel echter schoon en zorgde voor een punt, waarmee het virtueel op onderling resultaat over Napoli heengaat naar plaats drie.

Lees ookGeen Zlatan op EK: bondscoach Andersson sluit deelname uit

Maar op de slotdag treft AC Milan nummer twee Atalanta Bergamo, terwijl Juventus (Bologna-uit) en Napoli (Hellas Verona-thuis) een veel makkelijker programma hebben. AC Milan is bij een overwinning zeker van een Champions League-ticket, maar bij puntverlies moet het serieus vrezen voor een ultieme domper na een zo'n prachtig seizoen.

Serie A

gerelateerd