Botman en Lille nog één zege verwijderd van Franse titel

16 mei 2021, 22:53

In een weinig overtuigende wedstrijd heeft Lille een steek laten vallen in de kampioensstrijd door met 0-0 gelijk te spelen bij Saint-Etienne. Sven Botman begon zoals gebruikelijk in de basis en hield vrij eenvoudig de nul, maar kwam dus ook niet zelf tot scoren. Paris Saint-Germain won wel met 4-0 van Stade de Reims, waardoor het gat met nog één wedstrijd te gaan één punt is.

Lille – Saint-Etienne 0-0

Lille was in de wetenschap dat het zondagavond kampioen van Frankrijk kon worden. Dan moest Paris Saint-Germain wel punten laten liggen en moest het zelf winnen. Al snel kreeg het door dat de tussenstand op het andere veld niet genoeg was om de titel te winnen, maar zelf leken zij ook wat onder de druk te bezwijken. In achttien speelrondes stond het dit seizoen bovenaan, maar tegen Saint-Etienne leek het weleens mis te kunnen gaan. De eerste helft hield de tegenstander het vrij behoorlijk dicht en kwamen ze nauwelijks tot grote kansen.

In de tweede helft werd er wel iets aanvallender gespeeld, maar maakte Lille niet echt aanspraak op een treffer. Daardoor eindigde de wedstrijd in een bloedeloze 0-0. Dat is echter nog een catastrofe voor Botman en consorten, want een overwinning volgende week zondag op nummer twaalf Angers is genoeg om de titel alsnog in de wacht te slepen.

Paris Saint-Germain – Stade de Reims 4-0

De Parijzenaren hadden de smaak een stuk beter te pakken dan de concurrent. Paris Saint-Germain wervelde in de beginfase al over Stade Reims heen. Na wat kleine kansen werd het een handje geholpen door Yunis Abdelhamid. De verdediger sloeg in duel met Kylian Mbappé de bal weg en moest al na tien minuten vertrekken. De penalty die daarop volgde werd tergend langzaam binnengeschoten door Neymar.

Stade de Reims vond echter dat het Paris nog niet genoeg in het zadel had geholpen, dus gaf het ook de tweede goal cadeau. Een volledig mislukte terugspeelbal werd opgepikt door Mbappé en hij verdubbelde de score. In het vervolg nam PSG geen enkele gas terug en kwam het maar liefst tot 28 schoten. Marquinhos zag een van zijn pogingen binnenvliegen en uiteindelijk maakte invaller Moise Kean er nog 4-0 van. Paris speelt woensdag de bekerfinale tegen Monaco, maar zal in de strijd om de titel volledig afhankelijk zijn van Lille.