Weghorst emotioneel na vraag over plek in voorselectie

16 mei 2021 – Wout Weghorst (28) heeft zondagavond emotioneel gereageerd op zijn selectie in de voorselectie van het EK bij het Nederlands elftal. De aanvaller van VfL Wolfsburg viel de laatste selecties vaak af onder Frank de Boer, maar behoorde in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ryan Babel wel tot de lijst met voorlopige namen. Het bezorgde de aanvalsleider een brok in de keel.

Weghorst emotioneel na vraag over plek in voorselectie

Tegenover ESPN werd het hem gevraagd meteen na de wedstrijd tegen RB Leipzig, waarin hij zonder te scoren Champions League-voetbal veilig stelde met VfL Wolfsburg. Na het duel werd Weghorst gevraagd naar zijn oproep van Frank de Boer, waarop hij vol schoot. "Ik ben er heel blij mee", zei hij vervolgens, nog altijd met een zachte en duidelijk emotionele stem.

"We hebben nog één wedstrijd met VfL Wolfsburg en daarna ben ik vier dagen vrij", zei hij over het programma naar de voorselectie van het Nederlands elftal. Daar moet hij zich om woensdag 26 mei melden, mits hij bij de definitieve selectie zit. Het gesprek met De Boer was in elk geval positief. "Hopelijk gaat het door. Het klonk in elk geval goed", zei hij over het gesprek met de keuzeheer, die voorzichtig liet doorschemeren dat Weghorst goede kans maakt op deelname aan de eindronde.

Lees ook: 'Weghorst is mijn alternatief achter Depay als Oranje-spits'

Weghorst maakte dit seizoen 25 doelpunten in veertig officiële wedstrijden voor VfL Wolfsburg, waarin hij ook nog eens acht assists gaf. In het Nederlands elftal kwam hij tot vier interlands, waarin hij overigens nog niet scoorde. Zijn laatste optreden in een Oranje-shirt dateert uit 2019, toen hij tegen Estland (5-0 zege) bijna een half uur mocht meedoen onder toen nog Ronald Koeman.

Oranje

gerelateerd