Leipzig zet streep door Ajax-plannen met Brobbey

17 mei 2021, 08:18

RB Leipzig rekent voor het volgende seizoen 'gewoon' op de komst van Ajax-talent Brian Brobbey (19). Hoewel de Amsterdammers naar verluidt bezig zijn met het terughalen van de transfervrij vertrokken spits, heeft sportief directeur Florian Scholz laten weten dat hij Brobbey gewoon in de A-selectie van de Duitse grootmacht verwacht.

Dat laat hij desgevraagd weten tegenover BILD, dat ook schrijft over de toenemende twijfels bij spits Brobbey. Door het vertrek van trainer Julian Nagelsmann en in zijn kielzog ook technisch directeur Markus Krösche zou de aanvaller zijn gaan twijfelen over zijn stap naar RB Leipzig en open staan voor een razendsnelle terugkeer bij Ajax. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou achter de schermen bezig zijn met de rentree van Brobbey, maar zo ver lijkt het vooreerst niet te komen.

"We zijn blij dat Brian bij ons getekend heeft en naar Leipzig komt in de zomer. We hebben veel contact met hem voor volgend seizoen en bereiden hem daarop voor", reageerde Scholz tegenover het Duitse medium op de geruchten. Volgens De Telegraaf zou Brobbey zelf teruggekomen zijn op zijn besluit en willen meedenken over een langer verblijf bij Ajax, dat zo'n zeven miljoen euro zou willen betalen voor het opnieuw inlijven van Brobbey.

Lees ook: Opvallende teksten Brobbey: "Over paar jaartjes terug"

Bij RB Leipzig tekende de Nederlander een contract tot en met de zomer van 2025, waardoor de Duitsers een goede uitgangspositie hebben voor de onderhandelingen. Volgens Scholz is er voor Brobbey weinig te vrezen, want nieuwbakken trainer Jesse Marsch zou ook graag aan de slag willen met hem. Dat geldt overigens ook voor Erik ten Hag: de Ajax-trainer liet al meermaals doorschemeren te hopen dat Overmars slaagt in zijn missie om Brobbey te behouden.

"Brian heeft weliswaar zijn keuze gemaakt, maar Marc en ik wilden en willen hem nog altijd heel graag houden", zei Ten Hag zondagmiddag nog tegenover de NOS na de overwinning op Vitesse. "Brian is van harte welkom, omdat we weten wat hij kan toevoegen. Als voetballer en ook als mens. Hij voegt iets toe aan de groepsdynamiek." De oefenmeester 'wist niet' of Brobbey spijt heeft van zijn keuze naar de Bundesliga, maar wil hem toch graag houden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen