Feyenoord shopt weer bij AZ en wil verder met Stam

17 mei 2021, 11:17

Feyenoord heeft voor het verder invullen van de technische staf opnieuw bij AZ geshopt. Joost van der Hoek wordt vanaf volgend seizoen namelijk de nieuwe clubarts en is in die functie de opvolger van Casper van Eijck, die na twaalf jaar een stap terug doet als clubarts. Wel blijft de arts overigens betrokken bij Feyenoord.

Dat Van der Hoek bij AZ – waar hij sinds 2009 werkzaam was – opgepikt wordt, lijkt overigens enigszins toevallig en niet in verband te staan met de komst van Arne Slot. Want volgens technisch directeur Frank Arnesen komt hij op voorspraak van Van Eijck naar De Kuip. "Met Joost halen we, op voorspraak van Casper zelf, een meer dan waardig vervanger die voor ons fulltime aan de slag gaat. Een arts met ontzettend veel expertise en ervaring op het hoogste niveau van de voetballerij", aldus Arnesen.

Van der Hoek werkt net als Van Eijck in het Erasmus MC, waar ze elkaar goed van kennen. "Aan mij de taak om door te pakken op het indrukwekkende werk van Casper bij Feyenoord. Maar niet nadat ik AZ dank voor de samenwerking in de afgelopen jaren en de kansen die AZ mij geboden heeft om in het betaalde voetbal ervaring op te doen", aldus de nieuwe clubarts, die net als hoofdcoach Slot en Marino Pusic de overstap maakt naar De Kuip.

Van Eijck zal betrokken blijven bij Feyenoord, maar onduidelijk is nog in welke hoedanigheid. "Als clubarts draag je vooral op de achtergrond je steentje bij. Dat heb ik met veel liefde gedaan. Nu is het tijd voor een ander om die rol over te nemen. Helemaal uit zicht verdwijnen doe ik gelukkig niet: ik blijf me in een nader te bepalen rol actief inzetten voor de club", licht hij zijn vertrek toe. 

Lees ookFeyenoord zet Stam tijdelijk door als vervanger Petrovic

Stam blijft ook bij Feyenoord

Verder kwam eerder via Feyenoord Transfermarkt naar buiten dat Feyenoord na dit seizoen verder gaat met Koen Stam (34) als assistent-coach. De man die eerder ook bij AZ werkte heeft zich de afgelopen tijd laten zien naast Dick Advocaat en men is in Rotterdam-Zuid tevreden over hem. 'De huidige assistent-trainer is door Frank Arnesen een nieuwe functie aangeboden tot 'hoofd methodology'. Ook is Stam een opleiding aangeboden waarmee er toekomstig ingezet kan worden op de functie hoofd jeugdopleiding', schreef dat medium over Stam. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen