Schmidt overweegt 4-2-2-2-systeem los te laten bij PSV

17 mei 2021, 13:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roger Schmidt introduceerde dit seizoen het 4-2-2-2-systeem met wisselend succes bij PSV. Niet alleen de hoofdmacht van de Eindhovenaren acteerde in die formatie, maar ook het beloftenteam in de Eerste Divisie hield dat veelal aan. Toch is het niet uitgesloten dat de Duitser volgend seizoen weer afstapt van zijn speelwijze.

Dat vertelt Schmidt tegenover Voetbal International althans. "We moeten ook nadenken over de speelwijze. Tegen Utrecht hebben we 4-2-3-1 gespeeld, dat is een optie voor ons. Al die ervaringen ga ik de komende vijf weken overdenken en analyseren. Natuurlijk hangt het ook af van welke spelers we krijgen, we hebben een aantal verse sleutelspelers nodig", kondigde hij al enkele veranderingen aan. Zeker is dat zijn formatie dus niet heilig is en vanuit het middenveld wil hij in elk geval meer scorend vermogen dan dit seizoen het geval was.

"We hebben middenvelders nodig die de eindpass kunnen geven en zelf ook scoren. In mijn ogen hebben we niet genoeg doelpunten gemaakt dit seizoen, we hadden er 25 à 30 meer moeten maken", aldus de coach, die eerder al liet doorschemeren dat de transfervrije Marco van Ginkel volgend seizoen mogelijk een grote rol kan spelen op het middenveld van de Eindhovenaren.

Lees ook: Veranderingen nodig bij PSV: 'Twaalf of dertien spelers weg'

Al met al toonde Schmidt zich overigens wel content na zijn eerste seizoen. "Het was een lang en veeleisend seizoen onder speciale omstandigheden en vol ups en downs, ook met onze speelstijl. We hebben een aantal echte topwedstrijden gespeeld, maar het is ons niet gelukt dat niveau vast te houden", kwam hij tot een wisselend oordeel. Overall was het oordeel dan ook voldoende. "Nu was ik niet altijd tevreden me hoe we spelen, maar ik accepteer het en verwacht een duidelijke progressie naar volgend seizoen."

Dan hoopt Schmidt ook Ajax in te kunnen halen, al was dat dit seizoen nog duidelijk een brug te ver. "Zij werken nu ook al een aantal jaar samen. De staf zit er al vrij lang en de spelers zijn gewend aan elkaar. Bij ons is dat natuurlijk anders, wij hebben ons goed versterkt, maar die spelers kwamen wel relatief laat. Toen hadden we iedere drie dagen een wedstrijd en bijna nooit tijd om teamtraining te doen. Dat is nodig om de speelwijze erin te slijpen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen