'Strootman wil niet terug naar Marseille, fors salaris het probleem'

17 mei 2021, 14:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kevin Strootman (31) keert vermoedelijk niet meer terug bij Olympique Marseille. De Franse club verhuurt de Nederlandse middenvelder momenteel aan Genoa en in de Serie A maakt hij een uitstekende indruk. Daardoor hoopt die club hem permanent over te nemen, al is nog even de vraag hoe dat vormgegeven wordt en haalbaar is.

Strootman wordt momenteel namelijk gehuurd van de Ligue 1-ploeg, maar in Marseille heeft hij nog een doorlopende verbintenis tot de zomer van 2023. Genoa heeft bovendien geen optie in het huurcontract opgenomen om hem blijvend over te nemen, maar volgens Il Secolo XIX is het daar wel druk mee bezig om dat alsnog voor elkaar te krijgen.

Het probleem is het forse loon dat Strootman ontvangt: naar verluidt gaat dat om een bedrag voor vier miljoen euro per jaar. Dat is voor Genoa simpelweg niet op te brengen, maar die club heeft het voordeel dat de Nederlander zelf ook het liefst niet meer terugkeert naar Olympique Marseille en de Franse club ook van het hoge loon verlost wil worden.

Lees ookStrootman blaast EK-droom nieuw leven in bij Genoa

De meest voor de hand liggende constructie is dat Genoa hem transfervrij overneemt van Marseille en hem een contract voor twee of drie seizoenen aanbiedt. Op die manier kunnen ze de vier miljoen euro vanuit Frankrijk over meerdere seizoenen verspreiden, wat voor alle partijen een goede oplossing zou kunnen zijn. Ondanks zijn revival en zeventien optredens namens Genoa kwam hij voor Frank de Boer overigens niet meer in beeld voor een plek in de EK-selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen