Drama voor Koeman en Löw: Ter Stegen mist EK door blessure

17 mei 2021, 14:29   Bijgewerkt: 17 mei 2021, 15:01

Heel slecht nieuws voor Ronald Koeman en Joachim Löw: Marc-André Ter Stegen (29) moet zich laten opereren en ligt daarom de komende maanden uit de roulatie. De doelverdediger kampt al langer met knieklachten en heeft besloten om dat grondig aan te pakken met een operatie. Daardoor ligt hij een langere tijd uit de roulatie en gaat er voor hem een streep door het EK.

Dat hebben FC Barcelona en Ter Stegen maandagmiddag naar buiten gebracht. Vorig seizoen kampte hij eveneens met problemen aan zijn knie en werd daar toen ook behandeld, waardoor hij de start van Ronald Koeman in Catalonië moest missen. Omdat hij ditmaal aan dezelfde knie klachten kreeg, was een operatie nodig en Ter Stegen heeft er voor gekozen om zich zo snel mogelijk te laten behandelden. Dat betekent dat hij de laatste competitiewedstrijd onder Koeman moet missen, waarin overigens alleen nog de derde plek op het spel staat.

'Ik heb samen met de medische staf besloten om een hevige operatie te laten doen aan mijn knie', schrijft de doelman. 'Ik ben verdrietig dat ik het EK moet missen met Duitsland in deze zomer. Voor het eerst in heel veel jaren zal ik als supporter ons land aanmoedigen. Ik hoop dat we Europees kampioen worden. Na de zomerbreak zal ik terug zijn op het veld en hoop ik weer te spelen voor de fans. Dat heb ik enorm gemist.' Daarmee zinspeelt Ter Stegen op een redelijk snelle rentree bij FC Barcelona, van wie hij naar verwachting zeker een deel van de voorbereiding vermoedelijk wel zal missen. 

Normaliter zou Ter Stegen overigens de stand-in van Manuel Neuer zijn tijdens het EK in de komende zomer, al moest Löw formeel nog een knoop doorhakken over de plek onder de lat bij Die Mannschaft. Vrijwel altijd kreeg de doelman van Bayern München de voorkeur boven Ter Stegen op de momenten dat het er echt om ging. Desondanks kwam hij nog wel tot 24 interlands namens de nationale ploeg van Duitsland.

Lees ook'Ter Stegen gaat contract bij FC Barcelona tóch verlengen'

Ter Stegen is zeker niet de eerste ster die het komende toernooi in de zomer moet missen. Vanuit Nederland kwam Virgil van Dijk al met dat slechte nieuws, terwijl ook Ansu Fati (FC Barcelona), Nicolo Zaniolo (Italië) en Krzysztof Piatek (Polen) zijn afgehaakt met blessures. Internazionale kwam maandag naar buiten met het nieuws dat Nicolò Barella geopereerd moest worden, maar dat betreft slechts een neusoperatie: voor het staat het EK niet ter discussie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen